מתאמנים והמשקל לא זז? 5 סיבות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מתאמנים בחדר כושר שעות על גבי שעות ואפילו גרם לא ירד? מבצעים את האימון בדיוק לפי הספר אך עדיין ההשפעה קטנה? אל תיבהלו- לכל זה יש הסבר ואתם ממש לא לבד. 5 סיבות נפוצות וההסבר שעומד מאחוריהן.

 

כשהמשקל נשאר תקוע

 

1. לא תמיד זה עניין של משקל

אתם מתאמנים במשך חודש ימים ולא רואים הרבה שינוי (אפילו בהרכב הגוף). אבל מה עם שאר היתרונות הבריאותיים? מה עם ההתנשפות בעת עליית המדרגות שפסקה? לא תמיד היתרונות והתוצאות המתקבלות בתחילת הפעילות הגופנית הן ויזואליות, מערכת הלב מתייעלת, לחץ הדם והכולסטרול יורד והתנועתיות משתפרת. שמעתם כבר על FAT AND FIT ? מחקרים הוכיחו כי עדיף להיות שמן ובכושר מאשר רזה שאינו עושה כלל פעילות גופנית.

 

2. גם השרירים שוקלים


כשמשלבים בתכנית האימונים גם אימוני כוח תהיו מוכנים גם לעלות במשקל. מסת השריר עולה כתוצאה מהאימונים ויכולה להוסיף מעט למשקל הגוף. הדבר הנכון ביותר לעשות בכדי לקבל קצת פרופורציות הוא למדוד את הרכב הגוף (אחוזי שומן), למדוד היקפים (בעזרת סרט מדידה) ואפילו להרגיש על הבגדים. חשוב להבין שהרכב הגוף הוא זה שמשנה ויזואלית ולא רק המשקל.

 

חשוב לזכור כי גם השרירים שוקלים

 

 

3. הכניסו פחות ממה שאתם מוציאים


רבים המגיעים לחדר הכושר עולים על מכשירי האירובי (הליכונים, אליפטיקלים, אופניים) מבצעים חצי שעה-עד שעה על אחד מהמכשירים ומסתמכים על שריפת הקלוריות שנמדדה במכשיר. רובנו מרגישים כי בעקבות האימון שנעשה אפשר לפצות על כך באכילה ללא גבולות, פותחים את המקרר ונופלים על איזה 1000 קלוריות. למה? המחשבה שעולה לרוב האנשים היא כי אחרי 1100 קלוריות (לפי מדידת המכשיר כמובן) אפשר לאכול כמעט כל דבר, לא?

 

בפועל לא כך הדבר, אין להסתמך על המכשירים בחדר הכושר כאינדיקציה מדויקת להוצאה האנרגטית באימון. המכשירים מותאמים בצורה כללית מידי ולרוב התוצאה האמיתית פחותה בהרבה מזו הנשרפת בפועל. תחשבו פעמיים לפני שאתם בולסים כל העולה על רוחכם כדי שלא תצטרכו להתחשבן עם עצמכם ולא להבין למה.

 

4. תפסיקו לבזבז את הזמן


אם חשבתם ששהייה של מינימום שעתיים במכון הכושר תעשה את העבודה, צר לי – טעות בידכם. השהייה בחדר הכושר במשך שעתיים כוללת בתוכה דיבורים מזדמנים סביב חדר הכושר, בקפטריה, בסאונה וכו'. אני מסכים שדיבורים עם מתאמנים אחרים וכוס קפה בקפיטריה הם חלק מחיי החברה, אבל מה עם התוצאות? תזכרו תמיד, הגעתם לחדר הכושר להתאמן ואתם רוצים תוצאות, העדיפו אימון קצר ואפקטיבי מאשר ארוך שלא מוביל לשום מקום.

 

5. אתם עובדים על דופק "שריפת שומנים"


תשכחו מזה! "דופק שריפת שומנים" או הליכה לשריפת שומנים כפי שמתאמנים רבים מכנים הוא אימון בעצימות נמוכה בדפקים שבין 60-65% מהדופק המרבי, אמנם באימון זה תשרפו אחוז גבוה יותר קלוריות שמקורן בשומן אך מנגד, אימון אינטנסיבי עם דופק גבוה יותר של 80-85% יניב שריפת קלוריות גבוהה יותר בסך הכללי, דבר שיסייע יותר בתהליך הירידה במשקל. תחשבו מה עדיף לכם יותר: לשרוף 250 קלוריות שמתוכן כ-70% קלוריות שמקורן בשומנים או לשרוף 400 קלוריות שמתוכן 50% קלוריות שמקורן בשומנים? כאן אנו למדים כי בעצימות גבוהה יותר לא רק שההוצאה האנרגטית הכללית גבוהה יותר אלא גם אחוז הקלוריות שמקורן בשומנים גבוה יותר. חשוב להיעזר בשעון דופק, לעלות את הדופק בהדרגה ולקחת בחשבון מצבים בריאותיים שונים.

 

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.