מרוקו: חווית אוכל בריא וגם ספורט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

כל מדינה בעולם מעצבת לעצמה תרבות ספורט ותושביה בוחרים כיצד להשתמש בה על מנת לשמור על הכושר והבריאות. מרוקו לדוגמא היא מדינה מפוארת מבחינה ספורטיבית, ונכון לשנת 2015 היא צברה לא פחות מ-21 מדליות במשחקים האולימפיים ומתוכן 6 מדליות זהב. אלו נתונים מרשימים בהתחשב בעובדה שמדובר במדינת עולם שלישי ללא מתקני ספורט מפותחים או תשתיות יקרות.

יתרה על כך, הספורט האהוב ביותר במרוקו הוא כדורגל והנבחרת המקומית מציבה רף גבוה שכדאי גם לנו לשאוף אליו: 4 הופעות באליפות העולם בכדורגל, המונדיאל, ועוד זכייה פעם אחת בגביע אפריקה לאומות. במילים אחרות, מבחינת המרוקאים כושר ותזונה הם חלק חשוב מהתרבות והמצב הזה לא עומד להשתנות בקרוב.

כושר
כושר ותזונה: חלק מהתרבות במרוקו

מהם הרגלי ההתעמלות המועדפים על המרוקאים?

במרוקו יש מגוון סוגי אקלים כי שליש משטחה הם הרים וגבולותיה מציינים את הקצה הצפון-מערבי של יבשת אפריקה. הגבול הצפוני של מרוקו הוא הים התיכון, במערב שוכן לידה האוקיינוס האטלנטי, במזרח אלג'יריה ובדרום מדבר סהרה. אלו כמובן תנאי אקלים שמשפיעים על הפעילות הגופנית והרגלי ההתעמלות של המרוקאים, כי קשה למצוא בה אנשים שעוסקים למשל בספורט חורף.

כל מי שמתכנן טיול מאורגן למרוקו צריך לדעת שמזג האוויר נע בין אקלים ים תיכוני בקצוות של המדינה, אקלים יבשתי של פנים הרמה ואקלים מדברי בסהרה. זה גורם לכך שההתעמלות המועדפים על מרוקאים היא הליכה כאשר הרחק מאחוריה נמצאת הריצה. בחירה כזו של הרגלי התעמלות לא ייחודית כמובן למרוקו והיא מאפיינת שורה ארוכה של מדינות עולם שלישי ללא מתקני ספורט ראויים, אך במדינה חמה ויבשה יש להם משמעות מיוחדת.

מרוקו - התעמלות ודיאטה
מרוקו – התעמלות ודיאטה

כך תשמרו על הכושר בסגנון מרוקאי

מבחינת הבדלים בין גברים ונשים, לא ידוע על נתונים יוצאי דופן של הרגלי כושר ותזונה במרוקו לעומת מדינות אחרות בעולם. גברים כמובן עושים יותר פעילות גופנית משיקולים של דת, מסורת וצניעות, אך גם בישראל המצב דומה. בשביל לשמור על כושר בסגנון מרוקאי תצטרכו ככל הנראה לאמץ הרגלי התעמלות קבועים גם בקיץ, לבצע הרבה הליכות ולא לשכוח לשחק כדורגל.

עם זאת, סקר שנערך על ידי משרד הבריאות בישראל בשנת 2012 גילה שמתוך 32% מתושבי ישראל בגיל 21 ומעלה שעומדים בהמלצות משרד הספורט, קיימים הבדלים בין יהודים וערבים: 35% מהיהודים מבצעים פעילות גופנית סדירה לעומת 22% מהערבים. לא ממש ברור האם הנתונים האלה מלמדים משהו על האוכלוסייה המקומית במרוקו, אך הם בהחלט מעניקים אינדיקציה לאופן שבו תרבויות שונות מביאות לידי ביטוי את הרגלי ההתעמלות שלהם.

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.