לעבור את חג המנגל בשלום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

יום עצמאות הוא חג המנגליסטים הרשמי של ישראל והמנפנפים כובשים כל חלקת דשא פנויה ברחבי הארץ. אחרי הערב של הקצף בפנים ומכות הפטיש יוצאים לנפנף. עם שלל אפשרויות הבשר והאוכל המוצעות תהיו חייבים לשים דגש על מה שנכנס אליכם לפה.

יום העצמאות הוא סיבה למסיבה, המדינה חוגגת ואנחנו איתה. החג מאופיין בכמויות גדולות של בשר, פיתות ואלפי קלוריות שיכולות להרוס לכם את השבוע.

כך תעברו את עצמרות בשלום. צילום: cc by vkp_patel
הידעתם שפיתה מפוצצת בכל טוב עם חומוס, סטייק וסלטים יכולה להגיע ל-1000 קלוריות? להלן 10 טיפים שיעזרו לכם לעבור את יום העצמאות בשלום.

1. תכננו מראש. תכנון מראש של האוכל אותו אנחנו עומדים לאכול מאפשר לנו לעבור את המנגל רק עם 500-600 קלוריות ולא עם כמה אלפים, דבר שיאפשר לנו לשמור על מסלול הדיאטה ועל אורח החיים המאוזן. למשל: תפריט המכיל תפוח אדמה אפוי או פיתה קלה עם שני שיפודים או 2 חתיכות יפות של חזה עוף, סלט ירקות גדול עם שמן זית וסלט פירות קטן יכול לשמור אתכם סביב ה-500-600 קלורית.
2. ירקות. הקפידו להביא אתכם ירקות ולצרוך אותם חיים או על האש. ירקות יוסיפו צבע ונפח למנה ומעט קלוריות.
3. קבבים והמבורגרים. הקפידו להכין אותם בעצמכם. בקשו מהקצב שיטחן לכם את הבשר מול העיניים ובחרו נתח בשר לא שמן. בשרים מעובדים מכילים צבעי מאכל, חומרים מחזקי מים, מרככי בשר, שומן ועמילנים, שעל המנגל עשויים לייצר חומרים רעילים ומסוכנים. אחרי הכל אינכם יודעים מה יש בפנים.
4. התרחקו מאותן קלוריות שלא נספרות. בזמן שיושבים ומחכים שהבשר על האש יהיה מוכן, הפיצוחים והמשקאות תופסים מקום ומעבירים את זמנכם. בלי שתשימו לב אתם עלולים לנשנש סתם ככה עוד 300 קלוריות. שמרו מקום לעיקר וזכרו תמיד: כי לכל הגרעינים יש את אותו הטעם.
5. התרחקו ממשקאות ממותקים. כוס מיץ או משקה מוגז לא דיאטטי יכול לעבור בקלות את 100 הקלוריות. הקפידו לשתות הרבה מים טרם ובזמן הארוחה העיקרית.
6. אכלו ליד השולחן. דרך מצוינת לשלוט באוכל הנכנס לפה היא להקפיד על הכלל של "אכילה ליד השולחן בלבד". בלי שתשימו לב בזמן שאתם עסוקים בשלל הכנות אתם עשויים לטעום קצת מפה וקצת משם, וכן….אתם עלולים להכניס עוד כמה מאות של קלוריות שבכלל לא שמתם אליהם לב.
7. וותרו על סוגי בשר עשירים בשומן. הידעתם שסטייק אנטריקוט משובח יכול להגיע אפילו ל-40-50 אחוזי שומן? העדיפו סטייק סינטה על פני אנטריקוט, וותרו על הנקניקיות, ההמבורגרים, הקבבים והאיברים הפנימיים שגם להם כמות שומן לא מבוטלת וצרכו בשר רזה כדוגמאת: חזה עוף, פרגיות, סטייק עוף או שאר בשרים בהכנה ובהקפדה ביתית בעלי אחוז שומן נמוך יותר.
8. אכלו לאט. יש זמן. זמן עיכול הבשר הוא איטי, ממושך ומכביד ולכן כמות גדולה בבת אחת לא תעשה לכם טוב. אכילה מתונה לאורך זמן תגרום לכם להרגיש שובע עוד הרבה לפני שאכלתם את הסטייק הרביעי ואת הפיתה השלישית.
9. היזהרו מכמויות החומוס והטחינה. אין כמו לנגב חומוס וטחינה בצלחת עם הפיתות החמות והבשרים. אך חשוב לזכור שחומוס ממוצע מכיל 30 אחוזי שומן וטחינה מכילה כ-60% ! הקפידו לשים בצלחת כף או שתיים טרם החלה הארוחה ודעו שזוהי המנה אותה אתם הולכים לצרוך ולא יותר.
10. תעשו שמח, כי יום עצמאות יש רק פעם בשנה.
 

 

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.