"דל קלוריות", "אני בדיאטה", "אסור לי"- אולי צמד המילים הנפוץ ביותר בדיאטה, אז מדוע דיאטות לא עובדות?ראשית יש להבין כי כל מה שקשור באוכל ובהשמנה נובע לעיתים ממצב בו הנפש רעבה ולא הכל עניין של ספירת קלוריות.
מומלץ לשאול את עצמנו מספר שאלות מקדימות: מתי אנו רעבים? באילו תקופות אנו שוכחים לאכול? מה קורה אחרי ארוחה טובה ומלאה? מדוע צריך בכלל את המתוק? על שאלות אלו ועוד צריך לתת מענה ולא תמיד על הקלוריות שנספרות. יחד עם זאת, מחקרים רבים הוכיחו כי לשינוי החשיבה ואורח החיים יש אפקט רב יותר בתהליך של הרזיה מאשר התעסקות בספירת קלוריות, דיאטה ובחישובים מיגעים.

לפניכם 10 עקרונות חשובים כדי שגם אתם תצליחו בתהליך:
1. תזמון הארוחה- אכלו כל שלש שעות בדיוק. אכילה תכופה מידי או לחלופין פער גדול מידי בין ארוחה לארוחה עשויים להוביל אתכם למצב של השמנה. בנוסף, פערים גדולים בין הארוחות יגרמו לכם לרצון עז לאכילה בלתי נשלטת. גם אם לא רעבים, גם אם אין זמן, הקפידו על אכילה מידי 3 שעות. לא חייבים לשבת על ארוחה גדולה כל 3 שעות אלה ניתן להסתפק במשהו קטן כמו פרי, פרי יבש, פריכיות אורז, כמה אגוזים וכדומה.
2. ארוחה חמה ביום- אוכל חם הנקרא גם אוכל מנחם, מרומם את הנפש ומשביע ומותיר סיפוק רב מהארוחה- אם אין זמן לבשל כל יום, יש להכין בתחילת השבוע סיר ענק של תבשיל כלשהו ולשמור במקרר.
3. הקפידו על צריכת מנות ירק מידי יום- אכילה של 5-9 ירקות בצבעים שונים, בצורה של סלט או ירקות מבושלים ואם אין זמן ניתן לאכול זאת כתבשיל אנטיפסטי המבושל בתנור. צריכת ירקות תוסיף נפח לארוחה ותעצים את תחושת השובע, יש לציין כי ירקות אינם באים במקום ארוחת ביניים.
4. בחרו מזונות איכותיים יותר- מזונות כגון דגנים מלאים, קיטניות, פירות וירקות דלים מאוד בשומן ומשביעים לאורך זמן. ישנה תחושה כי בדיאטה צורכים מאכלים דלים ולא "אמיתיים" ולכן זה מלווה בתסכול. לחם קל ומעדני דיאט לדוגמא לרובנו בלתי נתפס כאוכל ממשי ולכן רמת התסכול יכולה לגבור ולהרוס את הדיאטה.
5. אכלו עם מודעות- ברגע שהאוכל כבר על הצלחת והתחלתם לאכול, שימו לב מתי מתחילה תחושת השובע להגיע. אם קיים ספק, המתינו כ- 20 דקות, וזאת מכיוון שאחרי פרק זמן זה אותות השובע מתחילים לפעול.
6. פעילות גופנית- חייבים לשלב פעילות גופנית בכל תהליך של הרזיה. הקפידו על ביצוע של 2-3 אימוני כושר בשבוע. חשוב לשמור על מינונים נכונים של הפעילות וגם כאן אסור להגזים. חשוב להבין שלהרבות באימוני כושר זו לא תמיד הדרך הטובה והבטוחה והמנוחה בין האימונים חשובה לא פחות.
7. סיימו ארוחה עם כוס תה – כוס תה אחרי האוכל תעניק לכם תחושה פסיכולוגית של סיום הארוחה ובכך תתחום אותה. בנוסף, תה חם מעצים את תחושת השובע. נסו והיווכחו.
8. שנו את דפוסי החשיבה מ"אסור לי" ל"מותר לי" – לא אחת אנחנו רוצים דווקא את מה שאסור וזה יכול להרוס את כל התהליך ולגרום לתסכול. תסכול עלול להוביל לחוסר שליטה ולאכילה בלתי מרוסנת ובכך גם להשמנה. שנו את הגישה וההצלחה בתהליך תהיה קלה יותר.
9. נהלו יומן- רשמו ביומן את כל ההצלחות היומיומיות. לא חייבים להישקל, אפשר לראות ולהרגיש הרזיה גם על הבגדים, שאבו אנרגיות מהמחמאות שאתם מקבלים ומהתחושה האישית שלכם.
10. התרכזו באכילה- אכלו ברוגע, בנחת וללא הסחות דעת כמו למשל: מול הטלוויזיה, כשאתם מדברים בטלפון, קוראים עיתון וכדומה. אכילה ללא הסחת דעת תגרום לכם להיות מודעים לכמות האוכל הנצרכת ובכך תוכלו ליהנות יותר מהטעמים.
מאת: שירי מזור- יעוץ תזונתי, דיאטה אחרת, טיפולי גוף נפש
בקרו באתר מזור טבעי: www.mazor-natural.com