עלייה במודעות לחשיבות של פעילות גופנית הביאה איתה בשנים האחרונות גם הרבה דעות סותרות. אם בעבר הייתה פחות או יותר הסכמה גורפת על האוכל המתאים לפני ואחרי אימון, הרי שכיום כבר ברור שיש הבדלים בין גברים ונשים, שצריך להתחשב בסוג האימון ושכדאי להביא בחשבון גם את הרקע הרפואי והבריאותי של כל מתאמן.
מצד שני, יש עדיין הנחיות שתקפות לכולם וכדאי להכיר אותן. מה שחשוב לזכור הוא שבזמן האימון חל פירוק מסוים של סיבי השרירים בגלל העומס שמופעל עליהם, לכן אחרי האימון הגוף מנסה לבנות אותם מחדש. כתוצאה מכך, מה שנאכל סמוך לסיום האימון ככל הנראה יוקדש לחידוש השרירים ובנייתם ולא לדברים אחרים.
כך נראית הארוחה המושלמת
עוד כדאי להוריד מהפרק את הניסיון להעמיס חלבונים אחרי האימון, כי זה לא תמיד מתאים. החלבונים הם אמנם אבני הבניין של השרירים, אך הם משמשים גם למטרות נוספות. ההמלצה היא לאכול את החלבונים מיד אחרי פעילות גופנית ולצרף אליהם פחמימות. הפחמימות עוזרות בהתאוששות וחידוש מאגרי האנרגיה, מסייעות לבנות את השרירים יחד עם החלבונים וכוללות את הורמון האינסולין.
אפשר להשתמש בדוגמא על מנת לדעת כיצד נראית הארוחה המושלמת. כמובן שהדוגמא היא עקרונית בלבד וכל אחד רשאי לשנות את הרכבה לפי העדפות אישיות, כל עוד הוא שומר על האיזון הקלורי ועל ההרכב. בארוחה המומלצת יש 2 פרוסות לחם מקמח מלא, קופסת טונה וביצה קשה. רצוי להוסיף סלט ירקות עם מעט שמן זית איכותי, אך ניתן גם להשיג את אותה תועלת עם רבע אבוקדו או כף טחינה.
אפשרות אחרת היא לשלב פחמימות מלאות עם חלבונים איכותיים ולאכול דגים, בשר, עוף, קוטג' או ביצה עם ירקות ומעט שומן. גם כריך עם פסטרמה, מעט חומוס וירקות או שילוב בין חזה עוף, אורז וירקות ייתן תוצאה נהדרת ויחזיר לגוף את מה שהוא איבד.
מהי "ארוחת לילה"?
לא רבים מביאים בחשבון את היכולת של הגוף להתאושש מהפעילות במהלך שנת הלילה. בשביל זה אתם צריכים להעניק לו תנאי פתיחה טובים, כמו למשל אלו שתקבלו בעזרת ארוחת לילה. זו ארוחה קלילה שמומלץ לצרוך כחצי שעה-שעה לפני השינה, ובה יש בעיקר פחמימות.
ארוחת לילה תכלול למשל קורנפלקס עם מעט חלב או יוגורט, פרוסת לחם עם חמאת בוטנים או גבינה לבנה, גרנולה וכמובן פירות. בנוסף, אל תשכחו לשתות הרבה מים כדי להחזיר לגוף נוזלים ובכל מקרה אין שום סיבה ללכת לישון רעבים.