אחת האמונות היא כי סוכרתיים יכולים לאכול רק דברים ללא סוכר. במילים אחרות, עליהם להתרחק מדברים המכילים סוכר לגמרי. לא כך הדבר.
חשוב להבין כי יש הבדל בין סוכר ששמים בתה או בקפה לבין סוכר ששמים בעוגה, עוגיה או בתבשיל. ומה ההבדל: האינדקס הגליקמי.
האינדקס הגליקמי של סוכר בתה גבוה מאד מאחר וכל שיש לגוף לעשות הוא לפרק את מולקולות הדו-סוכר שבסוכר הלבן. לעומת זאת, בתבשילים האינדקס הגליקמי נקבע בהתאם לתכולה ולא רק הסוכר: קמח, ביצים, שמן, אגוזים, סובין וכדומה . בתערובות ותבשילים מוכנים יש להתמקד בכמות הפחמימות הכללית. כמובן, שעדיף לצרוך את אלו העשויים מפחמימות מלאות.

במאמר זה אני נותנת דוגמה של ברנפלקס עם סוכר וברנפלקס ללא סוכר. חשוב לציין כי שני הסוגים עשויים מחיטה מלאה וסובין דבר המבטיח אינדקס גליקמי נמוך
התוצאות
ברנפלקס ללא סוכר
גודל המנה |
קלוריות |
גרם פחמימות |
30 |
78 |
16.7 |
100 |
260 |
55.6 |
ברנפלקס עם סוכר
גודל המנה |
קלוריות |
גרם פחמימות |
30 |
85.8 |
16.6 |
100 |
286 |
55.4 |
ב-30 גרם של ברנפלקס ללא סוכר יש 5.1 גרם רב כהלים מכלל הפחמימות.
הרב כהלים נוצר מהממתיקים. זוהי פחמימה שמתעכלת לאט יותר ולכן נהוג להחשיב רק חצי מכמותה.
לכן במנה של 30 גרם ברנפלקס ללא סוכר: 14.15 גרם פחמימות.
במנה של 30 גרם יש 16.7 גרם פחמימות בברנפלקס רגיל לעומת 14.15 גרם פחמימות בברנפלקס ללא סוכר.
כלומר, במנה אחת הבדל של 2.5 גרם פחמימות .
טיפ אישי: העדיפו לשים קצת פחות חלב ואכלו את הדבר האמיתי
מאת: איריס פלג