אמבטיית קרח: הטרנד שמשגע את העולם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אלוהים יודע שכולנו זקוקים לשחרור מהמונוטוניות של חיים בשגרת קורונה – ואמבטיית קרח זו בדיוק התשובה – כך לפחות המגמה תפסה הרבה מאוד אנשים בארץ ובעולם.

אבל יש במגמה הזו יותר מהזדמנות טובה לצאת מהמונוטוניות שבשגרה. איך נשמע לכם יותר להכניס יותר אנרגיה, לשפר את איכות השינה, לשפר את המיקוד וכוח הרצון שלכם בתור התחלה?

ומה עם הפחתת רמות הסטרס, חיזוק המערכת החיסונית והתאוששות מהירה יותר לאחר האימון? כך לפי וים הוף, הלא הוא The Iceman, שנחשב בפני רבים כגורו של אמבטיות הקרח.  

וים הוף

הכירו את איש הקרח: וים הוף

איש הקרח וים הוף הוא האיש שהמציא את השיטה שסוחפת רבים בעולם. הוף הוא בחור הולנדי בגיל  60 ששבר יותר 20 שיאי גינס. בשיטת וים הוף מתרגלים מדיטציה ונשימות שעוזרים לווסת את חום הגוף הפנימי שעוזר להתמודד עם חשיפה לקור גדול. את שיטתו מתרגלים ברחבי העולם וגם כאן בישראל הטרנד תופס תאוצה.

ווים הוף מאמין שטבילה במי קרח מביאה איזון למערכת ההורמונלית ומחזקת את מרבית מערכות גוף האדם.

מה אומרים המחקרים?

במחקר אחד נמצא כי טבילה חוזרת באמבטיית קרח לאורך זמן עשויה להפחית את התגובה מונעת האדרנלין לגורמי לחץ אחרים. מחקר ישן נוסף מצא כי חשיפה לקור מגבירה את ייצור הנוראדרנלין, הורמון ומוליך עצבי הקשור למצב רוח, מיקוד וטווח הקשב.

"הקור מפעיל את מערכת כלי הדם שלך, גורם לזרימה ומשאיר אותך בשליטה על הגוף שלך", אומר הוף בסרטון שאלות ותשובות שעלה ברשת ומוסיף כי הוא מאמין כי "מקלחת קרה 1 ביום מרחיקה אתכם מהרופא". ואולי הוא לא טועה, מחקר הולנדי גדול מצא שאנשים שביצעו מקלחות קרות לקחו 29% פחות ימי מחלה מאלה שלא עשו זאת.

מקלחת קרה

מה הדרך הטובה ביותר לתרגול חשיפה בקור?

לדברי וים הוף, אין דרך אחת טובה יותר בחשיפה לקור. אפשר לעשות את זה במקפיא, באמבטיה קרה, מקלחת קרה, אמבטיית קרח או טבילה בים. הכי חשוב זה למצוא את השיטה שניתן לבצע באופן קבוע. "זה לא חייב להיות קר ברמה של מעלה 1 או 2, זה יכול להיות גם 10, 13,11 מעלות", הוא אומר.

אך מקלחת קפואה בבוקר להבדיל מאמבטיית קרח היא כנראה אחת הדרכים הקלות ביותר להכניס טקס קור יומי לשגרה של כל אחד.

איך מתחילים במקלחות קרות? 2 אפשרויות מרכזיות:

  1. כניסה למקלחת בטמפרטורה הרגילה, ואז בהדרגתיות מורידים את הטמפרטורה.
  1. כניסה ישירה לקור למשך דקה או שתיים. לתת למים לעבור על הראש, במורד הכתפיים, על כל הגוף מלפנים ומאחור. לאחר ההתחלה נסו להגדיל את הזמן במקלחת קצת בכל יום – כאשר המטרה היא להגיע ל-2 עד 4 דקות בכל יום במקלחת הקרה.

מקלחות קרות

מה הקטע של הנשימה?

הנשימה היא חלק בלתי נפרד בכניסה לאמבטיית קרח במטרה לחמצן את הגוף, לשמור על רוגע ולסבול את הלם המים הקרים. בדרך כלל הטקסים מתחילים בפרק זמן שכולו מוקדש לנשימות. נשימות עמוקות, שאיפות, נשיפות, ריכוז של הכאן ועכשיו ואז מגיעים למצב בו עוצרים את הנשימה לבין דקה וחצי ל-3 דקות לפני שקופצים לאמבטיה הקרה.

אמבטית קרח

לאחר הכניסה למי הקרח מומלץ להרפות את הכתפיים, לעצום עיניים ולהתמקד בנשיפה ארוכה, איטית ויציבה מהפה לאורך הטבילה. בזמן היציאה מבצעים רצף של תנועות 'ניעור' מספר פעמים.

אמבטיות קרח

 

כאשר הגוף מתקרר, המשמעות היא שהגוף מקבל הלם קור. כתוצאה מכך מערכת העצבים הסימפתטית מופעלת ומשתחררים הורמונים כגון אדרנלין, נוראדרנלין ואנדורפינים. כאשר ההורמונים משתחררים במקביל להגברת הנשימה ועליית דופק הלב, אנחנו מקבלים תחושה של אופוריה והנאה.

השאירו פרטים וניצור קשר בחזרה.

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.