שמונת ימי החנוכה מפגישים אותנו עם מאכל החג המסורתי או במילים אחרות עם פצצת קלוריות שעולה לנו בממוצע כ- 500 קלוריות ליחידה (במקרה הטוב כמובן וללא תוספות). לא רק שלא תצטרכו להתמודד עם שפריצים של שמן וסופגניות המסרבות להתהפך, גם תוכלו ליהנות ממנהג החג ועדיין לשמור על הגזרה. קבלו את המתכון המלא למיני סופגנייה אפויה, כ-60 קלוריות ליחידה המתאימה לשומרי התזונה, הגזרה וגם לטבעונים.
(המתכון הינו עבור 25-30 מיני סופגניות כ-60 קלוריות לסופגנייה)
החומרים:
3 כוסות קמח (אפשר להשתמש גם במלא)
1/3 כוס שמן קנולה
3 כפות סוכר
20 גרם שמרים טריים
1/2 חלב סויה ( לטבעונים)
1/2 כפית מלח
1 כוס מים פושרים
קורט גרדת לימון
10 כפות ריבה לייט
ההכנה:
יש לנפות את הקמח לקערה גדולה. צרו גומה ושימו את השמרים יחד עם 2 כפיות סוכר. חממו במיקרוגל חצי כוס חלב/ חלב סויה במשך 15 שניות. שפכו את החלב לגומה שיצרתם, ערבבו מעט והמתינו כ- 5 דקות לערך (עד שהשמרים יתחילו לעבוד). יש לשפוך לקערה את כל שאר הרכיבים: את החצי השני של החלב/חלב סויה, הסוכר, גרדת הלימון, השמן ומעט המלח. שימו את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך הוסיפו מעט קמח) יוצרים כדור קטן, גודל של פינג פונג. פזרו על הבצק מעט קמח, כסו היטב עם מגבת והניחו להתפחה במקום חמים (מומלץ בקרבת תנור). התפיחו שעה עד שהבצק יכפיל את נפחו. שימו על משטח מקומח ורדדו בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ בערך. צרו עיגולים בעזרת כוס קטנה. העבירו את העיגולים לנייר אפיה בקרבת מקור חום, כסו שוב והתפיחו למשך שעה נוספת. לאחר ההתפחה השנייה הכניסו לתנור לאפייה למשך כ-20 דק' ב- 180 מעלות c. הוציאו וחכו שהסופגניות יתקררו במעט בכדי שתוכלו להחזיר מעט ריבה בעזרת מזרק לכל סופגנייה. פזרו מעט אבקת סוכר ושיהיה בתאבון.