כשמתאמנים בצורה לא מבוקרת ולפעמים גם לא אחראית עלולות לצוץ בעיות. כאבי ברכיים, כאבים בגב התחתון, כאבים בחלקו הקדמי של השוק, בעיות בשורש כף היד והיציבה משתנה. כל אלה הם חלק מאותם פציעות נפוצות שעשויות להופיע במהלך האימונים וזאת לאחר אימון לא מבוקר או כזה שלא מתבצע כהלכה. להלן 9 טיפים למניעת פציעות אפשריות באימון הכושר:

1. הקפידו על מנחי הגוף- מנח גוף לקוי ללא הקפדה על מנח עמוד השדרה, האגן וחגורת הכתפיים עשוי לגרור אתכם לליקויי יציבה, יעלה את העומסים על המפרקים ובהמשך גם יוביל לפציעות מיותרות. אל תתביישו, הקפידו להתייעץ עם מדריך הכושר לגבי כל תרגיל שאינכם בטוחים לגביו. היו בטוחים ב-100% שמנחי הגוף שלכם תקינים לאורך כל האימון.
2. נעליים- נעל שחוקה ובלוייה שלא מתאימה לאופי הפעילות שלכם (ריצה/הליכה/רכיבה) יכולה לגרום ליותר נזק מאשר להביא תועלת. אל תבחרו נעל רק על פי הצבע או המראה, בחרו נעל מתאימה ונוחה, איתה תוכלו לבצע את הפעילות ללא הפרעות וללא כאבים מיותרים. נעל הליכה או ריצה רצוי להחליף אחרי 700-800 ק"מ, אפילו שאינה נראית כמו נעל שראויה להחלפה. למי שטרם יודע כיצד לעשות זאת להלן 10 טיפים לבחירת נעלי ריצה.