צלי בקר דל שומן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
בכל המתכונים שלנו אנו משתדלים להיות מחושבים ודלי שומן. מי מכם שמחפש ארוחה בשרית ודלה בשומן המתכון הזה בדיוק בשבילכם.
צלי הבשר. צילום: cc by Minimalist Photography
חומרים:
נתח של פילה מדומה מס' 6 של 2 ק"ג, שהוצאו ממנו כל השומנים.
3 גזרים
2 ראשי שום
1 בצל גדול
לקשור יחד צרור של עשבי תיבול המכיל חצי צרור טימין טרי.
1/2 צרור כוסברה (מי שלא אוהב יכול לדלג)
4 עלי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1 גבעול רוזמרין
גבעול קטן של מרווה
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
2-3 כפות פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
1 כף גרגרים שלמים של פלפל אנגי
1-2 כוסות יין אדום יבש
5 עלי דפנה
1-2 כוסות מים
אל תשכחו את המלח, רק הוסיפו אותו בסוף הבישול.
אופן ההכנה:
קלפו את הירקות והשאירו אותם שלמים.
קלפו וקצצו את השום ללא כותש
קצצו את הבצל לקוביות בגודל של 1 ס"מ.
קשרו את צרור עשבי התיבול.
הניחו את נתח הבשר בסיר רחב ושטוח
פזרו עליו את כל התבלינים.
מזגו את היין והמים, 3 כוסות נוזלים.
שימו את צרור עשבי התיבול.
עכשיו כסו את הסיר, והביאו לרתיחה, תנמיכו את הלהבה למינימום ובשלו על אש מאד נמוכה למשך 3 שעות.
הוציאו את הבשר מהסיר והניחו לו להצטנן מעט.
סננו את הרוטב והוציאו את החלקים הקשים כמו עלי הדפנה.
טחנו בבלנדר את הרוטב עם כל מרכיביו, והקפידו שייכנסו גם השום והבצל. טחנו גם את השורשים. זמן לטעימה ראשונה ולתקן את התיבול. זה הזמן בו כדאי להוסיף את המלח. חתכו את הבשר לפרוסות, החזירו לסיר, שפכו את הרוטב מעל ובשלו עוד דקות אחדות למיזוג הרוטב עם הבשר.
בתאבון!

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-13,000 חברים.