פעילות גופנית להפחתת כאבי ברכיים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מחקר אחרון שנערך באנגליה קובע כי כאבי ברכיים ניתן למנוע באמצעות ולא בהימנעות מפעילות גופנית כפי שרבים מעדיפים לעשות. אז מהם בכלל כאבי ברכיים וממה הם נגרמים? כל התשובות בכתבה הבאה.

כאבי ברכיים יכולים לעשות לכולנו את החיים קשים יותר, הם יכולים להגביל את שלל הפעילויות הפשוטות אותם אנחנו מבצעים מידי יום ולהקשות עלינו אפילו בזמן הליכה. לרוב, כאבי ברכיים תוקפים ללא התראה מוקדמת ולכן עשויים לשבש את אורח החיים הקבוע שלנו. הברך היא מפרק גדול וחזק אבל אינה מיטיבה בהתמודדות מול לחצים מהצד. מבנה זה של הברך חושף אותה בפני פגיעות ומחלות ניווניות. אנשים בעלי עודף משקל נמצאים בסבירות גבוהה יותר לסבול מבעיות ומכאבי ברכיים. במחקר שנערך באנגליה ניסו להבין האם הורדה במשקל לבדה תפחית את כאבי הברכיים או האם יש צורך בשילוב של פעילות גופנית ותרגילי חיזוק לשרירים. רגע לפני שעוברים לתוצאות המחקר הכירו את מבנה הברך.

מהם בכלל כאבי ברכיים?

מבנה הברך

הברך מורכבת משני מפרקים: מפרק הירך-פיקה, המחבר בין הפיקה לשקע מתאם בחלקה הקדמי של עצם הירך ומפרק הירך-שוק המתחבר במפרק אליפטי בעל שתי בליטות לשקעים בעצם השוקה. המינסיקוס הוא זה למעשה שנמצא בין כל בליטה לשקע והפיקה (עצם ססמואידית) מטרתה להחליק ולנוע מעלה ומטה.

אז למה כואבות לנו הברכיים ?

קיימות אינספור סיבות וגורמים לכאבים במפרק הברך והנפוצות שבהם מאפיינות את אורח החיים הנוכחי של רובנו אשר מאופיין בלחץ, השמנה, היעדר פעילות אקטיבית, ישיבה ובעבודה מרובה.

אלו הם חלק מהגורמים העיקריים לכאבי ברכיים:

  • פעילות גופנית מאומצת או כזו שמבוצעת בצורה לא תקינה
  • הרמת משאות כבדים
  • גנטיקה
  • הליכה

הסיבות הנפוצות לבעיות ברכיים :

פגיעות ברכיים יכולות להתרחש במקרה של חבלה ישירה, נפילה, סיבוב המפרק, הפעלה של עומס רב וכפי שכבר ציינו: משקל עודף.

סוגי הפגיעות אשר גורמות לכאבי ברכיים:

  • פגיעה ברצועות
  • פגיעה במיניסקוסים
  • פגיעות ברקמת העצם
  • פגיעה ברקמת הסחוס

במחקר אחרון שנערך באנגליה ופורסם בירחון היוקרתי BMJ לקחו 389 משתתפים מעל גיל 45 בעלי עודף משקל הסובלים מבעיות ברכיים וחילקו אותם באקראי ל- 4 קבוצות. קבוצה אחת קיבלה המלצה לדיאטה של פחות מ-600 קלוריות ליום, קבוצה שנייה קיבלה הנחיות לפעילות גופנית ותרגילים לחיזוק שרירי הירך, קבוצה שלישית ביצעה דיאטה ופעילות גופנית יחד וקבוצה רביעית שימשה כקבוצת ביקורת. המטרה הייתה לבדוק האם פעילות גופנית או דיאטה יכולים להועיל ולשפר את כאבי הברכיים. המעקב היה כל 6, 12 ו-24 חודשים. השיפור בכאבי הברכיים נמצא כעבור 24 חודשים רק אצל הקבוצה שנתבקשה לעסוק בפעילות גופנית.

מסקנות המחקר העלו כי דיאטה לבדה לאנשים בעלי עודף משקל אינה עוזרת בהפחתת כאבי הברכיים אלה חייבת לבוא בשילוב של פעילות גופנית ותרגילים לחיזוק השרירים, לדברי החוקרים: זהו המערך הטוב ביותר להפחתת הכאבים בברכיים.

מערכת כושר ישראל

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.