שיבולת שועל: כמה פשוט כמה קל. קבלו מתכון למתוק,טעים וגם בריא.

בכמה מילים על השיבולת שועל
שיבולת שועל מגיעה ממשפחת הדגנים ונמצאת בבסיס פירמידת המזון לצד מאכלים נוספים מקבוצת הפחמימות ככמו: שעורה, חיטה, כוסמת, אורז, דוחן ועוד. פירמידת המזון של משרד החקלאות האמריקאי קבע פירמידת מזון, אותה גם אימצו כאן אצלנו, משרד הבריאות ואנשי מקצועות התזונה בישראל. מומלץ לצרוך פחמימות מורכבות כחלק מהתפריט היומי. שיבולת שועל מכילה מגנזיום, ברזל, אשלגן, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, אבץ וויטמינים A, E, ו-K.
מרכיבים:
2/3 כוס קמח מלא
1/2 כוס סוכר קנים או חום
2 כפיות זרעי פשתן טחונים
3/4 כפית אבקת אפייה
כוס ו-3/4 שיבולת שועל
כפית קינמון
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
כוס ורבע משקה שקדים
בננה אחת, (למעוך היטב)
3/4 כוס אוכמניות, צימוקים ולפי טעמכם האישי.
אופן ההכנה:
שמנו תבנית שטוחה היטב, או הניחו עליה נייר אפיה. הביאו את התנור לחום של-180 מעלות.
ערבבו את הקמח בקערה גדולה יחד עם הסוכר, זרעי הפשתן, אבקת האפייה, שיבולת השועל והקינמון. ערבבו היטב, והוסיפו את שאר המרכיבים. ערבבו שוב, רק עד קבלת בלילה אחידה. שפכו את הבלילה אל התבנית, כף גדושה אחרי כף גדושה. הקפידו להשאיר רווח של כארבעה-חמישה סנטימטרים בין כל עוגייה. במידה ועיגולי הבלילה לא יוצאים ממש עגולות, סדרו אותן קצת עם כף באופן אישית. אפו בתנור כרבע שעה, או עד שהקצוות מתייבשים והאמצע יבש. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר בתבנית כחמש דקות. לאחר מכן הפרידו אותן מהתבנית והניחו להן להתקרר עד הסוף לפני ההגשה.
בתאבון!