ביפנית קוראים לטופו "בשר השדות". הטופו עשיר בחלבון, נראה כמו גבינה, דל קלוריות ונתרן. קבלו מתכון מהיר להכנת סלט אבוקדו וטופו.
בכמה מילים על הטופו
הטופו הינו סויה מעובד. צורתו כמו גבינה , מופיע כגוש לבן בדרגות רכות שונות. אין לטופו טעם, וביפנית נקרא "בשר השדות" כמו כן מכונה "גבינת סויה" . הטופו עשיר בחלבון , דל בקלוריות (60-90) קלוריות ל-100 גרם, לעומת כ – 200 קלוריות לעוף (100 גרם). דל בשומן 3%-4% לעומת 12% בעוף. נטול כולסטרול לעומת 90 מ"ג בבשר עוף. דל בנתרן , וחסר לקטוז. וחשוב מכל, הטופו עשיר בסידן , בברזל, ובויטמין B ו-E.

רכיבים:
2 אבוקדו רכים
200 גרם טופו
3 כפיות בצל ירוק קצוץ
1 כף מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
יש למעוך את האבוקדו עם הטופו והמיונז, להוסיף את יתר החומרים ולערבב.
בתאבון!