מתכון:סלט טופו עם פטריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
קוביות טופו, פטריות אנוקי ושיטאקי בטעם אקזוטי, שילוב מנצח למנה בריאה וטעימה. זהו סלט פשוט, מזין ומשביע. מתכון למנה בפני עצמה או כתוספת שתשדרג כל ארוחה.

סלט טופו עם פטריות אנוקי ושיטאקי

המנה מספיקה ל- 3-4 סועדים.
החומרים:
1 חבילה טופו גולמי – כ- 400 גרם
1 חבילה פטריות אנוקי (פטריה שנראית כמו איטריה ארוכה ועבה המסתיימת בראש כפתור קטן ולבן. יש לה טעם ומרקם מעולה ומשתלבת בכל מקום..)
נקו את הפטריות והורידו את מצע הגידול שלהן.
1 חבילה פטריות שיטאקי (פטריה חומה עם מראה וטעם בשרי) – חתוכות לרבעים, או איך שרוצים
1 בצל סגול גדול
1 תפוח גרנד סמיט (ירוק חמצמץ) בגודל בינוני – חתכו לפלחים, מבלי לקלף.
3 שזיפים בשלים מזן סנטה רוזה או קליפורני – לחתוך לרצועות.
4 – 5 עלי חסה רעננים ושטופים – לריפוד קערת ההגשה
כ- 2-3 כפות של שמן שומשום קלוי מכבישה קרה
כ- 1-2 כפות רכז רימונים
2-3 כפות רוטב סויה (תמיד אפשר להוסיף לפי הטעם)
מעט מלח לפי הטעם
מעט פלפל לבן לפי הטעם
מה עושים עם זה ?
רפדו קערת הגשה עם עלי החסה
הניחו בצלחת את קוביות הטופו, רצועות הבצל (לא טבעות), פטריות האנוקי השלמות, ופטריות השיטאקי החתוכות, חתיכות תפוח העץ וחתיכות השזיפים ולבסוף הוסיפו את התבלינים.
הקפיצו עם מזלגות עץ גדולות וערבבו היטב.
הניחו את התערובת בקערת ההגשה על מצע עלי החסה.
אופציות להגשה:
2-3 גבעולי סלרי רעננים ומנוקים מהסיבים, חתוכים לחתיכות של כ- 3 ס"מ – לשלב בסלט
2-4 אטריות אורז שחור חתוכות לחתיכות של כ- 4 ס"מ ומבושלות אל-דנטה – לשלב בסלט מיד עם ההגשה
עם אטריות אורז רחבות, חתוכות לחתיכות ומבושלות אל-דנטה.
במקום האורז או האיטריות ניתן לשלב עם קרקר שיפון, כוסמין / פריכיות אורז וכו'
ביצה קשה לכל סועד – כתוספת חלבון למתאמנים וספורטאים.

שיהיה בתאבון!
מאת: מאיה נוריאלי- הרזיה הוליסטית בריאה ומאוזנת בכיף.

לאתר של מאיה

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-13,000 חברים.