אין אחד שלא חווה משבר מוטיבציה באימונים. אפילו אנחנו, אנשי המקצוע נתקלים לא פעם בתופעה באופן אישי. במשך השנים למדתי כי הצגת כל היתרונות הבריאותיים של הפעילות הגופנית בפני אנשים היא לא הדרך המושלמת לשמור עליהם במסלול האימונים לאורך זמן….למדתי כי יש הרבה יותר. האם יש דרך כמעט יחידה, שבה רוב האנשים משתמשים באופן מודע ליצירת מוטיבציה? לא משנה מה – אימון גופני מתחיל במוטיבציה! אלו הם עשרת הצעדים שלי לגיוס ושמירת מוטיבציה לאימונים לאורך זמן.

צעד ראשון
הצטרפו לחדר כושר שמניע אתכם עם סביבתו. חפש סביבה פיזית שמעוררת אתכם לפעילות גופנית. חפשו את שיעורי הסטודיו שמעניינים אתכם, ואפילו אנשים שאתם מכירים שיכולים לערוב לאנרגיות במקום או אפילו להניע אתכם (מכרים, חברים, שכנים וכו'). חשוב לזכור שההיבט החברתי של מועדון כושר הוא הגורם המרכזי ביצירת האנרגיות של המועדון כולו. חדר הכושר זהו מקום לפעילות בזמן הפנאי, וזהו מקום חברתי. תהיו חייבים למצוא את הפעילויות שמעניינות אתכם ואת האנשים המוכרים, אחרת אתם עלולים להרגיש מאוימים ואף עשויים לאבד את המוטיבציה.
צעד שני
מצאו את איש (אשת) המוטיבציה במועדון והיצמדו אליו (אליה). זה יכול להיות מדריך הכושר שרזה 30 ק"ג, מדריכת הספינינג שילדה כבר 5 פעמים ועדיין נראית כמו שהייתה בגיל 18 או מישהו ממתאמני המועדון שסבל מבעיה רפואית, החזיר לעצמו את החיים באמצעות פעילות גופנית ואף הצליח לרוץ מרתון. לא משנה למי תיצמדו, זכרו כי היצמדות לאנשים מעוררי השראה זוהי דרך מצוינת לשאוב מוטיבציה בכל פעם שאתם פוקדים את חדר הכושר.

צעד שלישי
בין אם בחרתם להיצמד לאיש ההשראה שלכם במועדון הכושר, זה הזמן גם לאימון משותף. אימון משותף עם פרטנר הוא אפשרות מצוינת לשמירת מוטיבציה גבוהה בזמן הפעילות. בדיוק כך, לפני שאר הדברים החומריים (גאדג'טים) כדאי ללכת על האפשרות של מציאת בן אנוש. קבעו ימים וזמנים קבועים כך שכל אחד מכם ירגיש "אי נעימות" רק מהמחשבה על ביטול האימון, כך למעשה תוכלו להיצמד ללוח הזמנים. מחקרים רבים מראים שבן זוג / שותף לאימונים / מאמן כושר או חבר יכול לשמור אתכם עם רמות מוטיבציה גבוהות יותר, וכן, סיכויי ההתמדה יהיו גבוהים גם כן.
צעד רביעי
גוונו בתכנית האימון. נסו לשנות את תכנית האימון לעתים תכופות (מידי-4-8 שבועות), נסו לשנות את סדר התרגילים, את שיטות האימון, הטכניקות השונות ואפילו את עצימות האימון. הידעתם כי אם לא תגוונו באימון לא רק המוטיבציה תרד, אלא גם השפעתו תרד?

צעד חמישי
טיפ במיוחד לגברים שבינינו: כנסו לשיעורי סטודיו. כן…זה לא נושך. תאמינו לי, שיעורי סטודיו כמו פילאטיס, יוגה או ספינינג לא יהרגו אף אחד מאיתנו, אלא יעשו רק טוב. אני מאמין כי על כל מתאמן בחדר הכושר לקחת חלק בכל פעילויות המועדון, גם אם הן לא כרוכות בשכיבה תחת מכונה מאיימת שעשויה כולה מפלדה. לדוגמא: ביום אחד תוכלו לשלב אימון מכשירים (כוח) בחדר הכושר ולאחר מכן להיכנס לשיעור ספינינג, ביום אחר להיכנס לשיעור פילאטיס שבסיומו תרוצו על מסלול הריצה למשך 30 דקות, וביום אחר תחלצו עצמות, תגמישו את השרירים, ותחושו את כל האיברים בשיעור יוגה. עשו מיקס בין הפעילויות השונות בחדר הכושר ותראו כיצד אתם מצליחים לשמור על רמות מוטיבציה גבוהות יותר לאורך זמן. וכן…גם התוצאות לא יאכזבו אתכם.
צעד שישי
נגישות. זכרו את חשיבות מיקום המועדון. מועדון הכושר חייב להיות במרחק של עד 10-12 דקות נסיעה מביתכם או ממקום עבודתכם אחרת כל התהליך עתיד לכישלון. מיקום מרוחק יותר יגרום לכם למצוא את כל הסיבות למה אפשר וכדאי לוותר על האימון.
צעד שביעי
תגרמו לזה להיות כיף. תפסיקו להסתכל על תכנית האימון כעל טבלה עליה צריך לסמן "וי", תתחילו לחשוב על האימון כתזוזה גופנית שאמורה לספק לכם הנאה. איך עושים זאת? נסו למצוא פעילות ממנה אתם ממש נהנים כמו למשל שחייה, טניס, רכיבה על אופניים, ריצה, ריקוד או אפילו קפיצה על חבל. המפתח למוטיבציה הוא למצוא את הפעילות שגורמת לכם כיף והנאה באימון, ואם תמצאו את זה, אתם תראו שמאימון לאימון אתם רק מחכים לאימון הבא.

צעד שמיני
מצאו את המטרה אליה אתם שואפים! ללא מטרה מוגדרת אין לנו שום מחויבות לבצע משהו וכל קושי שנתקל בו יגבר עלינו כי אין לנו דרך, אין לנו בשביל מה. זכרו תמיד כי בלי מטרה אין דרך. זה מזכיר לי את המשפט "אם אתה לא יודע לאן, שום דרך לא ייקח אותך לשם". חשוב להיות ממוקדים בדברים שאנו רוצים לשנות ותוך כדי גם למצוא את המניעים.
צעד תשיעי
מצאתם את המטרה? עכשיו תמצאו את ה-"למה" שלכם! בטח כל אחד מכם כבר יודע מה ברצונו להשיג ולאן ברצונו להגיע, כלומר, אתם יודעים מה אתם רוצים להשיג, אבל אפילו אם אתם משוכנעים שאתם יודעים מהי המטרה, עדיין תהיו חייבים לענות על שאלה חשובה ביותר: "למה אני רוצה להשיג את המטרה?" "למה אני רוצה לפעול בדרך זו?" שאלת ה-"למה" היא אחת השאלות החשובות ביותר, היא למעשה סוג של הגדרת החזון שלנו, וללא חזון, איך אפשר להתקדם צעד אחד נוסף?

צעד עשירי
תיהנו מתהליך הכניסה או השמירה שלכם על הכושר. בין אם אתם מתאמנים מתחילים או מתאמנים וותיקים, חשוב שתדעו ליהנות מהאימונים ולא פחות חשוב מזה, ליהנות מהדרך אל המטרה. חשוב שתדעו שאתם הולכים ליהנות מהתהליך ולא הולכים לסבול ממנו. מניסיון אישי, כמעט בכל פעם שאני סובל בדרך למטרה שאני מציב, אני מפסיד פעמיים: לא רק שאני לא נהנה מהדרך, אלא שאני גם לא משיג את המטרה. תאהבו את המטרה שלפניכם, תמיד תוכלו למצוא את הדרך ליהנות מכל צעד וצעד בדרך.
בהצלחה!