היא הייתה בסכנת חיים כאשר השבץ מוחי היה קרוב מתמיד, ואת גופה תוקפת מחלה נוראית (דאבת השרירים). ממצב של להיות או לחדול, שינתה את הרגלי התזונה והתחילה בפעילות גופנית. כיום, לאחר כשנתיים בדיוק, עם 38 ק"ג פחות ופעילות גופנית קבועה, יערה זילברפרב מרגישה בריאה ומאושרת מתמיד. "פריקית הכושר" כבר לא נוטלת תרופות, וטוענת כי אין דבר העומד בפני הרצון.

מה גרם לעלייה רבה במשקלך?
חוסר מוטיבציה להתמודד עם בעיותיי. חוסר כבוד והערכה לגופי ולחיי.
איך קיבלת החלטה לעשות את השינוי?
ההחלטה לבצע שינוי באורח החיים שלי הגיעה כאשר חליתי, ובמקביל נודע לי כי אני עלולה לחטוף שבץ מוחי בכל רגע נתון. במקביל אני סובלת מבעיה נוספת שאם לא אטפל באחת לא אוכל לטפל בשניה. בעיקר שרר בי הפחד מקרישי הדם העלולים להרוג אותי בעת הניתוח. בקיצור – אם לא הייתי מבצעת שינוי דרסטי בחיי, הייתי מתה. לפני מספר שנים ניסיתי לקבל עזרה מבת דודתי, רופאה העוסקת בתזונה וגניקולוגיה, הידועה מאוד בברזיל. קיבלתי ממנה "מכה בראש "-"גב' יערה אני מבינה שעד עכשיו בחרת לא לחיות! אם את באמת רוצה לחיות, תתחילי לבצע את כל מה שאני אומרת לך! תזונה נכונה והתעמלות! בלי רחמים עצמיים! ועם עבודה קשה! צאי מאזור הנוחות שלך ותתחילי לזוז!". בחרתי לחיות והתחלתי לבצע את המוטל עליי עם בדיקות מעבדה כל 10 ימים לצורך בדיקת רמת הסוכר והשומנים בדם.
ממה היה מורכב תפריט התזונה החדש שלך?
לדיאטה שלי היה תפריט מיוחד לחולי טריגליצרידים, כולסטרול, סוכר ולחץ דם גבוהה שהורכב במיוחד עבורי. אכלתי כמות גדולה של בשר בקר, עוף, דגים, ביצים וגבינות צהובות מלאות (נטולות לקטוז ושומן צמחי). כמו כן ירקות ופירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (רמת סוכר נמוכה כמו: תפוחים, אגסים).בשלב הראשון לא אכלתי קטניות ודגנים, עד שירדתי 32 ק"ג. לאחר מכן קיבלתי תוכנית שמירה מיוחדת בהתאמה אישית. בגלל בעייתי הרפואית נאלצתי ללמוד בעל כורחי ולהבין את המושגים: פחמימות, התמכרות לסוכר, סוגי דיאטות סוגי אימון גופני וכדומה.

מהם הרגלי הכושר שעזרו לך בתהליך הירידה במשקל?
בהתחלה ביצעתי הליכה מתונה פעמיים בשבוע, כ- 35 דק' (בקושי יכולתי ללכת, שלא לדבר על לעלות מדרגות. שנאתי כל רגע ורגע). אח"כ גדל הזמן ל-45 דק', 4-5 פעמים בשבוע במשך 6 חודשים. אחרי ניתוח קל שעשיתי, נחתי שבועיים והתחלתי להתעמל בצורה אינטנסיבית בהדרכתה של מיכל (הפיזיותרפיסטית שלי מקופת החולים). ביצוע הפיזיוטרפיה סייע בשיקום גופי מבלי לגרום לנזקים מיותרים . שם למדתי להתמודד עם כאבי הגוף הנובעים מפיברומיאלגיה (דאבת השרירים), יחד עם ביצוע תרגילי גמישות וחיזוק הגוף. לאחר מכן עברתי להליכה מאתגרת, כ- 3 פעמים בשבוע (ריצה קלה בשילוב עם הליכה מהירה), באמצעות מד דופק .
הפעילות מתבצעת בזמן של 40-50 דקות בדופק שנע בין 125-130. מידי 10 דק' אני מעלה את הדופק ל 140-148 במשך 2-3 דקות וחוזרת חלילה. בנוסף, אני מבצעת פעמיים בשבוע הליכה בדופק נמוך. תרגילי הפיזיוטרפיה מתבצעים כ-30 דקות, 4-5 פעמים בשבוע. כיום אני מכורה לספורט, ואיני מוותרת על אף אימון. גם בחופשות בחו"ל אני מקפידה לקום מוקדם ולבצע אימון קל. ניצחתי את הפיברומיאלגיה (דאבת השרירים) – כיום כמעט ואיני סובלת מכאבים.
לפי דעתי אפשר להוריד במשקל ללא פעילות גופנית. אם זאת, הפעילות חשובה כדי להאיץ את הורדת אחוזי השומן בגוף והירידה בהיקפים. יתרה מזאת , על מנת להוריד את הסוכר בגוף ולשפר את חילוף החומרים – חובה לבצע פעילות גופנית.

כמה ירדת עד עכשיו ואיך את מצליחה לשמור על משקלך?
עד היום – שנתיים אחרי , ירדתי 38 ק"ג ואיני לוקחת תרופות להורדת לחץ דם ואיזון שומנים בדם כבר שנה וחצי!
כללים עליהם אני מקפידה: שמירה על התזונה בקפדנות עם ימי האושר שלי (ימי הבילויים) ועם הנסיעות לחו"ל . אין ויתורים לעולם – אני אוכלת רק מה שבתפריט. מקפידה להתעמל 4-5 פעמיים בשבוע, גם בעת חופשה. שיניתי את אורח חיי האישים, החלפתי קריירה (עזבתי עבודה מצליחה, שמאוד אהבתי בכוחות הביטחון, שכללו משמרות לילה אין סופיות). התחלתי לחשוב בצורה חיובית ולהתנהל אחרת. אני מקפידה לישון לפחות 7-8 שעות יחד עם שתיית 10-15 כוסות מים ביום. גם אם אני סובלת מכאבים כתוצאה ממחלתי (הפיברומיאלגיה), אני מבצעת הליכה מתונה ורגועה באותו היום.
מהם הטיפים החשובים ביותר שעל כל אדם בתהליך הדיאטה ליישם?
1.לא לפחד ולצאת מאזור הנוחות לטובת אורח חיים בריאים.
2. לבצע שינויים הכרוכים בעבודה קשה ומאתגרת (פיזית ומנטלית), גם אם מלווה במכשולים רבים. אפשר לנצח את הפחד מהשינוי ולחיות חיים מאושרים ושלווים.
3. לפני כל ביצוע של שינוי באורח חיים (הכרוך בשינוי הרגלי תזונה), חשוב להיבדק ע"י רופא המוסמך לכך ולהתייעץ איתו.אי אפשר לבצע שינוי מהותי ללא פעילות גופנית.