עם מה כדאי לצאת לדרך?
קסדה, מים, מדבקות לתיקון פנצ'רים, כפפות, כלי לתיקון שרשרת, משאבה, ערכת עזרה ראשונה ומכשיר טלפון נייד.
כמה זה עולה לנו?
למתחילים: אם אתם רוכבים מתחילים המחפשים משהו פשוט לתחילת הדרך, כדאי שתלכו על אופני מותג מפלדה, מהפשוטות ביותר עם זנב קשיח, כאשר טווחי המחירים נע בין 800 ל-1300 שקלים.
למתקדמים: מחיר אופני מותג מקצועיים למתחילים מבית Giant, TREK, HARO עם זנב קשיח ו-24 הילוכים, נע בין 1300 שקל ל-2000 שקלים .
אופניים מקצועיים יותר עם 27 הילוכים מבית Specialized , Schwinn , Marin, תשלמו בין 2000 ל-8000 שקלים.
לבעלי אמצעים גדולים יותר: על אופני מותג מבית specialized, Gary Fisher, santa cruz עם שיכוך מלא, שילדת אלומיניום תשלמו בין 8,000 ל-30 אלף שקל.
איפה למצוא?
אופניים מבית היוצר של: Specialized ,Raleigh, Haro, Diamondback ניתן למצוא ברשת חנויות האופניים מצמן את מרוץ שלהם 11 חנויות ברחבי הארץ. (תל אביב, כרמיאל, קריית ביאליק, חיפה, כרכור, נתניה, גני תקווה, פתח תקווה, בילו, מודיעין ואשדוד).
ברשת רוזן ומינץ תוכלו למצוא אופניים מבית היוצר של: MERIDA, GT MONGOOSE,, SCHWINN , PEUGEOT, ROCKY MOUNTAIN. רשת רוזן ומינץ פרוסה על פני 13 חנויות ברחבי מדינת ישראל. (נהריה, קרית מוצקין, כרמיאל, עפולה, חיפה, קטרא (חיפה), נתניה, רעננה, פתח-תקווה, ראשון לציון, ת"א נמל, ת"א עזריאלי ות"א ירקון).
בסי.טי.סי חברה לייבוא ושיווק אופניים שלה 4 סניפים ברחבי הארץ (בתל אביב, נתניה, גן שמואל ובאר שבע) תוכלו למצוא את חברת TREK ואת המותגים MIRRACO, GARY FISHER, LEMOND המשווקות גם בחנויות הספורט והאופניים השונות.
איפה קונים ברשת והאם מומלץ?
ישנם לא מעט סוגי אופניים המוצעים בשוק יש את הסוגים הפשוטים המיוצרים בסין ועליהם מודבקת תווית שם החברה. ניתן למצוא אותם בחנויות האינטרנט השונות כגון: MSN שופס, GETIT, YNET שופס, אולסייל, פי אלף ועוד. טווחי המחירים של אופניים כאלה אמור לנוע בין 300 ל-1000 שקלים, אבל לא בטוח שמומלץ לקנות וזאת מכיוון שישנה התאמה של גובה הרוכב למידת האופניים ונוחות אישית שלא ניתנת למדידה באמצעות האינטרנט.
מהם סגנונות הרכיבה?
ישנם מגוון רחב של סגנונות רכיבה והרי הם לפניכם:
XC – Cross Country: קרוס קאנטרי היא הקטגוריה הקלאסית של רכיבת שטח, רכיבה בשטח או בשבילים, עליות וירידות, רמת קושי לא גבוהה וגם לא כל כך טכנית.
AM – All Mountain: רכיבה בעלת אופי אתגרי, מסלולים קשים יותר מבחינה טכנית, סלעים, מדרגות, מסלולי פרות ושבילים צרים.
FR – Free Ride : רכיבת פרירייד שונה ברובה משאר הסגנונות שרובנו מכירים. הרכיבה כוללת מסלולים טכניים קשים ביותר.
רכיבה בשיפועים תלולים במיוחד ומתבצעת בכיוון כללי כלפי מטה. רכיבה הכוללת קפיצות רבות ממקומות טבעיים וממקפצות.
DH – Down Hill : רכיבת דאונהיל היא רכיבה בעלת אופי אקסטרימי כאשר המטרה המרכזית היא לרדת במורד ההר מנקודה אחת לנקודה שנייה בכמה שפחות זמן. הרכיבה מתבצעת בשיפועים תלולים מאוד והרכיבה עצמה מתבצעת מהר מאוד. רכיבה קשה מבחינה טכנית.
חמישה כללים עליהם תצטרכו להקפיד לפני שבוחרים:
1. דאגו שגודל השלדה יהיה תואם לגודל הרוכב.
2. רצוי לבחור מערכות הילוכים ברמה טובה מבית shimano או sram.
3. הקפידו שגובה המושב וגובה הכידון יהיו מתאימים לגובהו של הרוכב.
4. רצוי להרגיש ולבחור מושב נוח (משתנה מאחד לאחד).
5. צאו לרכיבת ניסיון- הרגישו את האופניים בעצמכם, חשוב שתיהנו בכל רגע של רכיבה ותרגישו בנוחות המקסימאלית, כדי שהחוויה לא תהפוך לסבל עבורכם.
מאת: שי אלנקרי