כמעט ואין אדם שלא נרשם בעבר לחדר כושר, לסטודיו או אפילו רק התחיל בצעידה יומית בפארק. פעילות גופנית מחייה את הנפש, מחזקת, מעניקה אדרנלין, אושר והרבה אנרגיות. בואו נעצור רגע, נחשוב וננסה להבין: מה מונע מאיתנו בכלל לעסוק בפעילות גופנית? לאן נעלמת כל המוטיבציה של הרגעים הראשונים בהם דרכנו בחדר הכושר? מדוע אנשים נשברים ולא מחזיקים בפעילות גופנית לאורך זמן? למה זה נראה כל כך מבטיח ואז מתחילים התירוצים? במשך השנים אני אמנם שמעתי את כל הדברים הטובים שהפעילות הגופנית גרמה לאנשים להרגיש אבל במקביל גם שמעתי את כל התרוצים האפשריים. קבלו את חמשת התירוצים הקלאסיים והפתרון שלי לכל אחד מהם:

תירוץ מספר 1 – "אין לי זמן לספורט"
24 שעות לא מספיקות לכם? ומה אתם אומרים על 168 שעות בשבוע? לא תוכלו למצוא 2-3 שעות בשבוע? אוקיי. אני יודע שכולנו עסוקים ולכולנו יש קריירה, משפחה, ילדים וכדומה, אבל כדאי שיהיה לכם סדר עדיפות. סדר עדיפות שקשור בעצמכם. בבריאות שלכם. בגוף שלכם. אני בטוח ש- 2-3 אימונים בשבוע יוכלו בקלות להיכנס אל תוך הלו"ז הצפוף שלכם. הבטחה שלי: זה יעשה לכם רק טוב. אז בפעם הבאה שאתם טוענים שאין לכם זמן והוא מצרך מאוד יקר עבורכם – כדאי שתחשבו שוב. אחרי הכל, מי שלא ימצא זמן לפעילות גופנית היום יצטרך למצוא זמן לטיפול בבעיותיו כתוצאה מהעדר הפעילות הגופנית והשלכותיה על בריאות הגוף והנפש בהמשך החיים.
תירוץ מספר 2 "לא בטוח שאצליח בתהליך הירידה במשקל, חבל לי בכלל על הזמן".
יודעים כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה? אין מה לעשות, הכול מתחיל ונגמר בראש. אם אתם לא מאמינים שאתם יכולים לעשות את זה, אז כנראה שאתם צודקים. אמונה בתהליך הירידה במשקל היא האמונה החשובה ביותר. הפחד מכישלון הוא האויב מספר אחד שלנו, ולכן עלינו להיפטר ממנו (ויפה שעה אחת קודם). תעצרו רגע ותחשבו: ממה אני בכלל מפחד? האם מישהו בכלל עומד עם אקדח מעליי במידה ואכשל? אל תיתנו לשום דבר לשבש לכם את הרצון להצלחת התהליך. תתחילו קודם כל להאמין שאתם מסוגלים להצליח. תתחילו לשנן את המנטרה שהכישלון הוא בכלל לא אופציה. האמינו שאתם מסוגלים להגיע למטרה שהצבתם לעצמכם. הציבו יעדים קטנים כל הדרך למטרה ואל תאבדו את האמונה, בכל פעם שאתם כובשים יעד אתם עושים צעד נוסף שמקרב אתכם להצלחת התוכנית ולהתמדה בפעילות. אל תשכחו: גם כדי להזיז הר צריך להתחיל מהאבנים הקטנות. שיננתם את אלו? מאמינים בעצמכם יותר? עכשיו את מוכנים להתחיל בתהליך….

תירוץ מספר 3 – "האימונים קשים מידי- נמאס לי"
בטח כולכם נתקלתם באנשים שמחליטים להירשם לחדר הכושר או לעסוק בפעילות גופנית ומתחילים "בכל הכוח"? כן..כן..זה קורה הרבה. מרבית האנשים שפוקדים את חדרי כושר מגיעים עם מוטיבצייה גבוהה ומסוכנת. אתם בטח שואלים מהי מוטיבציה גבוהה ומסוכנת? ובכן, מוטיבציה גבוהה מידי היא מוטיבציה הגורמת לכם לבצע אימונים גופניים אינטנסיביים יתר על המידה, רצון לפקוד את חדר הכושר בכל יום וכמעט ללא הגבלה. כולנו רוצים תוצאות מיידיות אך חשוב לזכור ולהישאר ריאליים – זה גם לא תמיד יכול לקרות. צריך לזכור שהכושר הגופני הירוד או גלגלי ההצלה סביב המותניים לא קרו תוך חודש או חודשיים, סביר להניח שזה תוצר של הזנחה במשך חודשים ואולי אפילו שנים. חשוב לקחת את הכל בפרופורציות ולהפנים כי כושר גופני טוב יותר הוא תוצר של עבודה הדרגתית. לא תמיד יש סבלנות (בייחוד למתאמנים מתחילים שרוצים הכל כאן ועכשיו), אבל זה מה שתצטרכו לעשות כדי להצליח וגם לשמור על זה לאורך זמן (שזה לא פחות חשוב). אל תקשו על עצמכם, בטח שלא בתחילת הדרך, תעשו את זה בקצב המומלץ ותוכלו להפוך את הפעילות גם למהנה וממכרת.

תירוץ מספר 4 – "לא נעים לי כי מסתכלים עליי כולם"
מי מסתכל עליכם בכלל? למה אתם "מחשבנים" יותר מידי? אמנם הפחד מהאנשים "היפים והחטובים" המצויים בכל פינה בחדר הכושר יכול להרתיע רבים, אבל זה בסדר וזה מובן, זה דבר טבעי בדיוק כמו לצאת לבילוי במקום חדש בו לא מכירים את הסובבים. חשוב להבין שלא כולם נולדו עם גוף חטוב ומפוסל כמו של כוכבי הקולנוע והדוגמנים המפורסמים, אל תחששו מאיך תיראו לידם. הרגישו נוח עם הגוף שלכם ותתייחסו אך ורק לעצמכם. תזכרו שאתם נמצאים בחדר הכושר בשביל לעשות את השינוי בדיוק כמו שאלו שכבר עשו אותו, לא?
תירוץ מספר 5 – "מחיר לחדר כושר או לסטודיו יקר מידי"
אני לא מכיר אדם שלא יכול להיפרד מכמה מאות שקלים בחודש לטובת כושר גופני טוב יותר או איכות חיים משופרת. כן, עיסוק בפעילות גופנית ישפר לכם משמעותית את איכות החיים, יעלה את מצב הרוח, את האנרגיות וכן…זה שווה כל שקל! אני לא אתחיל לפרט את כל היתרונות של הפעילות הגופנית, בטח כבר כולכם שמעתם יותר מפעם, אבל כושר גופני טוב יותר וגוף חזק ומעוצב הוא התוצר המוגמר לעוסקים בכך- וזה באחריות! אני לא שופט אף אדם אבל אנשים רבים בוחרים לבזבז את כספם על מסעדות, ברים, בגדים, גאדג'טים וכדומה. האם ההשקעה במסעדה חשובה יותר מגוף בריא וחטוב? האם עוד גאדג'ט אלקטרוני יהיה הפתרון האולטימטיבי עבורכם? אני לא אומר שצריך לוותר על כל אלה, אחרי הכל גם הם חלק מהנאות החיים, אבל עדיין חשוב שתדעו שזהו סדר העדיפות שלכם, ואתם בסופו של דבר מקבלים את ההחלטה…
אימון נעים!