בשנים האחרונות אנו עדים לפופולאריות ולעלייה במודעות בכל נושא הכושר הגופני והאימון בחדר הכושר. בעבר, עד לפני 10-15 שנים חדרי הכושר נחשבו למקומות עבור מפתחי גוף ופחות עבור האדם הפשוט הרוצה לשמור על כושר ועל גזרתו. היום אין אחד שלא יודע כי הפעילות הגופנית בחדר כושר לא רק תורמת לפיתוח השרירים ולמראה האסתטי אלה גם לתפקוד בריאותי טוב יותר, לאריכות ימים ולאיכות חיים. עדיין, עם כל האימונים הגופניים ניתן להבחין כי לא מעט מתאמנים עדיין לא מרוצים מהתוצאות המתקבלות כתוצאה מהפעלת השרירים. אז מה הסיבות שבגללן הגוף כבר לא משתף פעולה? מה כבר לא דופק?
אלו הן חמשת הסיבות האפשריות שבגללן הגוף כבר לא משתף פעולה.
1. אימון יתר: לפעמים יותר זה הרבה פחות
אימון יתר הוא המצב שבו המתאמן אינו מגיב לקבלת אפקט האימון הרצוי. אם אתם מבצעים אימונים מפרכים, השרירים מתחילים לכאוב, לחץ הדם עולה, המוטיבציה יורדת וכנראה אתם נמצאים באימון יתר. אימון יתר בדרך כלל נובע מעומס בשגרת האימונים וחוסר במנוחה של הגוף. אם המטרה היא לשפר, להתקדם ולהשיג תוצאות, במצב של אימון יתר תתקבל תוצאה הפוכה לגמרי. הרשו לעצמכם גם מפעם לפעם לנוח והעמיסו פחות על עצמכם.
2. כשעובדים ללא טווחי דופק
עבודה ללא טווחי דופק מוגדרים יכולה להיות לעתים גם מסוכנת. במידה ואתם מתאמנים ללא השגחה ונמצאים מעל טווחי הדופק הרצויים, הדבר עלול להיות מסוכן. מנגד, אם הנכם עובדים מתחת לטווחי הדופק המומלצים אתם מפספסים את האפשרות לשפר את כושר הגופני ואת הסיבולת לב ריאה, ההוצאה הקלורית פחותה ותהליך הירידה במשקל עלול להיות ארוך יותר.
3. כשמתאמנים ללא תוכנית אימון
זה בדיוק כמו לפתוח עסק בלי תוכנית עסקית. תוכנית אימון מסודרת ומותאמת באופן אישי היא המפתח להצלחה ולקבלת התוצאות הרצויות. מתאמנים רבים בטוחים שאימון גופני צריך להתבצע על פי תחושות בטן וסבורים כי העתקת תוכנית האימון של מתאמנים אחרים בחדר הכושר יכולה לקדם לאותה התוצאה. לא כך הדבר כאשר זה מגיע לגוף שלנו. תוכנית אימון חייבת להיות מותאמת אישית למתאמן, אל תנסו להתאים את הגוף שלכם לתוכנית האימון!

4. אתם מבצעים אימונים ארוכים
ניתן להבחין כי לא מעט מתאמנים מנסים להפיק את המקסימום באימון בחדר הכושר ומבלים שם לפחות שעתיים-שלוש. התפיסה של הכל או לא כלום הנה מוטעית ולכן חשוב לזכור כי במקרה של אימון בחדר כושר, כל המוסיף- גורע ולא ההפך הוא הנכון. אימונים ארוכים עד תשישות יכולים להביא את הגוף למצב קאטאבולי, למצב של פירוק ולא של בנייה. זהו בדיוק המצב ההפוך אליו אנחנו לא רוצים להגיע. לא מאמינים? אתם מוזמנים לקרוא את "הסוד לשמור על כושר- להתאמן פחות".
5. אתם עובדים עם משקלים נמוכים ומבצעים יותר חזרות
מרבית המתאמנים סבורים שאימון כוח עם משקלים נמוכים ומספר גדול של חזרות (20-30 חזרות) "מחטב יותר" מאשר עבודה עם משקל גבוה ומספר נמוך של חזרות (10-15 חזרות). המושג "חיטוב" אינו מושג על ביסוס מדעי אבל הפרשנות לכך היא העלאת מסת השריר לצד הפחתת אחוזי השומן בגוף. כלומר: נראות ויזואלית טובה יותר. זוהי אחת הטעויות הנפוצות של מתאמנים רבים המעוניינים להוריד באחוזי שומן וליצור גוף מחוטב יותר. חשוב לזכור כי אימוני כוח הכוללים עשרות חזרות בכל סט לא "יחטבו" את הגוף או את השרירים. אם הנכם מצליחים לבצע יותר מ-20 חזרות בסט סביר להניח שעומס התרגיל קל מידי ובכך הוא מאבד מהאפקטיביות שלו. עלייה במסת השריר (היפרטרופיה) מתרחשת כאשר העומס המופעל על השריר גדול מ-40% מהיכולת המקסימלית שלנו (RM1) ובטווחים של של 6-15 חזרות. עבדו בטווח חזרות הקטן מ-20 , הרגישו את הקושי והמאמץ בחזרה או השניים האחרונות עם עומסים גדולים יותר ותוכלו ליהנות מתוצאות טובות יותר.