3 טיפים להתמודדות עם בן זוג נוחר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

נחירות נגרמות באופן טבעי בגלל היצרות בדרכי הנשימה. ההיצרות מפריעה למעבר חלק של אוויר, יוצרת את צליל הנחירה ופוגעת באיכות החיים של כל הצדדים המעורבים. הסיטואציה שבה בני זוג הולכים לישון ביחד אבל אחד מהם נרדם תוך רגע בעוד האחר נאלץ לבלות את הלילה בנדודי שינה מוכרת לאנשים בכל הגילאים, והנחירות הן ממש לא נחלתם של גברים בלבד.

האם כך יש להתמודד עם בן זוג נוחר?
האם כך יש להתמודד עם בן זוג נוחר?

קודם כל, צריך להבין מה הסיבות להיצרות בדרכי הנשימה ולנחירות. הסיבות קשורות בדרך כלל לתנוחת שינה לקויה, למבנה לא תקין של הרקמות הרכות ולמיקום הלשון בתוך הפה בזמן השינה. סיבות אחרות יכולות להיות קשורות לעודף משקל, תזונה לא נכונה וצריכה מוגברת של משקאות מעוררים שמכילים קפאין. אלו דברים שאפשר לשלוט בהם כמעט בלי להתאמץ ולהראות נכונות לגבי טיפול בבעיה.

שנית, יש מקרים שבהם דום נשימה גורם לנחירות ומהווה סיכון משמעותי ללקות בשבץ מוחי. לפי מחקר שפורסם בשנת 2016, 1 מכל 4 ישראלים סובלים מדום נשימה בשינה וכ-20% מתוכם הם כאלו שסובלים מדום נשימה קשה. במקרים כאלה הנחירות הן לא רק סימן לפגיעה באיכות החיים והשינה, אלא גם תופעה שמחייבת מעורבות רפואית.

עם זאת, התמודדות עם בן זוג נוחר עלולה להיות משימה מורכבת במידה ולא ניגשים אליה בצורה נכונה. לכן הפתרון הוא להתחיל בטיפים הבאים ולבדוק כיצד הם משפיעים על כל אחד מהצדדים המעורבים:

1. נהלו שיחה

חשוב מאוד להתייחס לנושא הנחירות ברצינות ולא להקל בו ראש. נחירות של אחד מבני הזוג הופכות מהר מאוד למקור של מתחים בזוגיות, מה גם שנחירות בעוצמה גבוהה עלולות להוביל להתעוררות ופגיעה בשעות השינה. רצוי לזכור שהמטרה היא לתקוף את בעיית הנחירות ולא את בן או בת הזוג ולפעול בהתאם.

הבעיה הזוגית עלולה להחמיר אם אטמי אוזניים או פתרונות מיידיים לא ממש מסייעים, כאשר אין חדר שינה נוסף שאליו אפשר לברוח בלילות קשים במיוחד וכשבני הזוג לא מוצאים מכנה משותף לפעולה בנושא.

הטיפים בהקשר הזה הם לבחור בזהירות את הזמן המתאים לשיחה, להשתדל לגשת לבעיה באופן ענייני ולהשתמש בהומור מבלי שהנחירות יהפכו לבדיחה משפחתית. כמו כן, יש להפריד בין נושא הנחירות לבין כעסים ותסכולים אחרים שהם חלק מכל מערכת יחסים זוגית.

2. השתמשו במיטה מתכווננת

מקור הנחירות הוא גופני ולמזלכם יש צעדים קונקרטיים שבהם ניתן לנקוט בשביל לשפר את המצב. אחת הדרכים לעשות את זה היא להחליף את המיטה הרגילה שכבר לא מעניקה את התמיכה האורטופדית הראויה לגב, לעמוד השדרה, לכתפיים ולצוואר. תופעה כרונית של נחירות היא למשל הזדמנות מצוינת לקנות מיטה מתכווננת ולשלוט במדויק בגובה המשענת.

לפי מחקרים שבוצעו ברחבי העולם, הגבהה של הראש ב-10 ס"מ מקלה על הנשימה ומורידה את הסיכוי לנחירות בעשרות אחוזים. היא מעודדת את הלשון והלסת לנוע קדימה ומונעת מצב של היצרות בדרכי הנשימה. במקרים רבים שינוי תנוחת השינה והמעבר למיטה מתכווננת לא רק פותר את הבעיה או לפחות מפחית אותה באופן ניכר, אלא גם מסייע לשיפור איכות השינה של הצד השני במערכת היחסים הזוגית.

3. בררו על טיפול רפואי

נחירות שחוזרות על עצמן ולא נפתרות בשום צורה מהאמור לעיל מחייבות מעורבות מקצועית. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה על מנת לקבל הפניה לפגישה עם רופא מומחה, לשתף אותו בבעיה ולהגיע יחד עם בני הזוג. במידה ואכן מדובר בתופעה של נחירות כבדות, יכול להיות שהרופא יציע טיפול פולשני או אמצעי עזר.

יש כמה סוגים של טיפולים רפואיים שמיועדים להתמודדות עם נחירות בכלל ועם דום נשימה בשינה בפרט. מסיכת CPAP למשל מזרימה אוויר בלחץ גבוה מזה שגורם לחסימת הנשימה וכך דואגת להעביר אותו לקנה הנשימה ולריאות. היתרון של המסכה הוא באפקטיביות שלה אך היא לא נוחה, לא אסתטית וגם יוצרת רעשים.

אפשרות אחרת היא להשתמש בסד לילה. זהו מתקן שמותיר את הפה פתוח ובמקביל דוחק את הלשון קדימה. גם כאן המטרה היא לפתור את הבעיה של היצרות דרכי הנשימה, אך הסד אינו מרפא ומי שמפסיק לחבוש אותו ימשיך לסבול מנחירות. מצד שני, הוא לפחות לא מרעיש ולכן לא פוגע בבני הזוג.

התערבות רפואית פולשנית יותר לטיפול בנחירות יכולה להיות קיצור הענבל, הוצאת השקדים והקשחת החך. קיצור הענבל הוא ניתוח שמבוצע בהרדמה מקומית ואורך דקות ספורות, כמעט בלי סיבוכים ועם אחוזי הצלחה מרשימים. הוצאת שקדים גם היא נחשבת לניתוח שגרתי שמבוצע בכל בתי החולים בארץ, אך החיסרון הוא כאבים עזים, דימום וקושי בבליעה. לבסוף, הקשחת החך מבוצעת באמצעות החדרת יחידות פלסטיק לחיך הרך באופן חד פעמי.

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.