אחת הבעיות השכיחות באימוץ אורח חיים בריא והשגת מטרות אימון שכיחות הנה ההתמדה במעגלי החיים. הרי ביצוע אימון גופני על בסיס קבוע מצריך שינוי בסדרי העדיפויות ביום יום וללא שינוי בחשיבה ובתפיסה האדם לא יתמיד בביצוע הפעילות הגופנית או יבצע הפסקות שונות בתקופות וגילאים שונים.
הבעייתיות הנה שללא ביצוע אימונים על בסיס קבוע חלה ירידה ביכולות הגופניות. לדוגמה. כבר לאחר 4 ימים ללא ביצוע פעילות גופנית אירובית חלה ירידה בכושר האירובי שהושג! ברם, כשמדובר באימון כוח הירידה ביכולות עקב אי אימון- איטית והדרגתית יותר. מהמחקרים הרבים של העת האחרונה עולה בבירור שאימון גופני המבוצע באופן מושכל ומקצועי משפיע בבירור על הפחתת הגיל הפיזיולוגי (תפקודי), שיפור ההופעה החיצונית, שיפור מצב בריאותי באופן ניכר ועוד. חשוב במיוחד הנו הצעד הראשון – ההתחלה. מכיוון שהתחלה לא טובה תביא לכך שהאדם יפסיק את הפעילות בטרם עת וחשוב לדעת שהיכולות הגופניות שהושגו עד לאותה נקודה – לא יישמרו. כושר גופני לא ניתן לשמר אלא אם כן מבצעים פעילות גופנית על בסיס קבוע!

להלן מספר טיפים להתחלת הפעילות הגופנית ומעבר הדרגתי לאורח חיים פעיל
1. נסו להתחייב על ביצוע פעילות גופנית כלשהי לא יותר מ 3 פעמים בשבוע בימים שאינם עוקבים. לדוגמה: ימי א, ג ו-ה. רק לאחר מספר חודשים לאחר שמצליחים להתמיד בכך ניתן ומומלץ להוסיף עוד יחידת אימון או שתיים בשבוע.
2. בחרו פעילות גופנית המתאימה לאישיות שלך. לדוגמה, שיעור זומבה, קיק בוקס, פילאטיס, יוגה או ריצות ארוכות לא מתאימות לכל אחד. קצב מהיר או איטי, עצימות אימון זו או אחרת מתאימים לכל מתאמן.
3. הנאה בפעילות וגעגוע מסוים בימים שלא מתאמנים הנם מתכון די ודאי להתמדה באורח חיים ספורטיבי. לכן חשוב לבחור הפעילות לא לפי הטרנד, או בגלל שהחבר/ה נרשם/ה וכדומה אלא בשל סיבות אחרות חשובות יותר.
4. שינויים ממשיים מתרחשים בעיקר אחרי תקופה של אימונים, חודשיים של אימוני משקולות, למשל, נדרשים על מנת להעלות מסת שריר. לפיכך, חשוב להתחיל להתאמן ולא למהר, הסבלנות הנה זו שתוביל להשגת המטרות.
5. מדריך הכושר – למדריך השפעה וחשיבות רבה בהשגת מטרות אימון שונות. ישנם מדריכים שמצליחים להשפיע על המתאמן בצורה מאגית של ממש והמתאמנים יסעו אף 30-60 דקות לשיעור או אחר שאותו מדריך מעביר (שכיח במיוחד בשיעורי ספינינג או סטודיו). לכן, חשוב לבצע את הפעילות הגופנית הקבוצתית (או האישית) עם מדריך בעל יכולת מקצועית ואישית גם יחד. אזי, הסיכוי להתמדה עולה באופן משמעותי.
6. תוכנית אימונים מסודרת ומושכלת חשובה במיוחד להשגת המטרות. על מנת להשיג מטרות אימון שונות יש צורך בתוכנית אימון מסודרת. הדבר משמעותי במיוחד כשמדובר במתאמן עם ותק של מספר חודשי אימון או שנות אימון. אזי ללא תוכנית אימונים מסודרת ההתקדמות תהיה מינורית, אם בכלל. תוכנית אימונים עשויה להיות גם מאוד מעניינת ואטרקטיבית והרצון לבצע פעילות גופנית עולה באופן ממשי בשל כך.
7. מוסיקה – המחקרים עולה שמוסיקה המתאימה למתאמן באופן אישי (קצבית, שקטה וכדומה) משפיעה לחיוב על ההתמדה. לכן ניתן לאמץ הרגל זה של ביצוע פעילות גופנית עם מוסיקה. הדבר במיוחד רלבנטי שמבצעים אימון בחוץ ולא במועדון הכושר בו במרבית המקרים מושמעת מוסיקה.

8. הצטרפות לקבוצה – ידוע שהצטרפות לקבוצה המבצעת כושר יחד תורמת להתמדה בפעילות הגופנית. הדבר משמעותי במיוחד כשמדובר על אימונים לא קלים כמו טריאתלון, ריצות ארוכות, רכיבה על אופניים, אימוני כוח ייחודיים ועוד. ברם, גם שמדובר על ביצוע אימונים בשעות הבוקר המוקדמות לאימון הקבוצתי יש יתרון על פני אימון יחידני (במיוחד כשמדובר על טיפוסי ערב המתקשים לקום בשעות הבוקר המוקדמות).
9. מעקב אחר ההתקדמות – מעקב אחר ההתקדמות באימון וכן מעקב אחרי נתונים כמו אחוזי שומן, משקל והיקפים משפיעים לחיוב על ההתמדה בפעילות הגופנית. ירידה באחוזי השומן התת עורי מעלים מוטיבציה ותורמים לאימוץ אורח חיים בריא על ידי המתאמן. ניתן להעלות תמונות מפרגנות לפייסבוק ואף לשמור במקומות פרטיים על מנת להגביר את המוטיבציה בעיתות משבר, שאין ממש חשק להתאמן.
10. ריקודים מסוגים שונים עשויים להתאים לאנשים שלא אוהבים להתאמן. ריקודי עם למשל, ריקוי מחול שונים ועוד תורמים להוצאה קלורית לא מבוטלת ומסבים הנאה. במקרים אלה ניתן בהחלט להתמיד שנים רבות בפעילות ולהנות מיתרונות בריאותיים ואחרים.

11. שימוש במד צעדים עשוי בהחלט לסייע ולהגביר המוטיבציה לפעילות גופנית. ניתן להחליט שמדי שבוע מוסיפים 500 צעדים למכסה הכוללת כך שתוך מספר חודשים הולכים 10,000 צעדים.
12. אימון משפחתי – בן זוג, ילדים וקרובי משפחה בכלל עשוי בהחלט לתרום להעלאת המוטיבציה וביצוע פעילות גופנית.
13. אימון OUTDOOR במקומות אטרקטיביים מסייעים רבות למוטיבציה לפעילות גופנית. חוף הים, פארק ועוד תורמים למוטיבציה לביצוע פעילות גופנית.
14. חופשה פעילה – חשובה במיוחד לאימוץ אורח חיים פעיל ובריא. חשוב לבדוק בעת יציאה לחופשה אפשרות לביצוע פעילות גופנית: חדר כושר, טיול אופניים וכדומה עשויות להיות אפשרויות טובות במיוחד לביצוע פעילות גופנית.