מוזיקה טובה תגרום לכם להאריך את האימון ב-19 דקות בממוצע!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אין חדר כושר בלי מוזיקה כמו שאין מתאמן בלי אוזניות על האוזניים בזמן האימון (מרבית המתאמנים לפחות). נכון, זה לא תמיד נעים או חברותי כשאתה ניגש למכר וותיק בחדר הכושר ושואל לשלומו בזמן שהוא צועד על ההליכון החשמלי, ואז זורק לכיוונך מבט של 'אני לא שומע כלום – אתה מפריע לי', ואז מסיר / לא מסיר חצי אוזנייה מהאוזן ועונה: 'לא שמעתי מה אמרת – נדבר אחר כך' מסמן בידו תנועת 'אחר כך', ומחזיר את האוזנייה למקומה ומגביר את הקצב. 

 

תפילה: לא תחליף את אימון המשקולות
אימון כושר ומוזיקה: אל תפריע לי באימון!

כן…מוזיקה ואימונים הולכים יד ביד, ולדעתי אף אחת לא יכולה להתקיים בלעדי השניה. זה ידוע שמוזיקה תורמת רבות לאנרגיות האימון. במחקר שנערך בעבר כבר נכתב כי מוזיקה אכן יכולה לעלות את סיבולת המתאמן ב- 15% עד 20% יותר!

אבל מה עם אימוני הכוח? במחקר אחרון שנערך בבריטניה בקרב 1621 מתאמנים קבועים בחדר הכושר נמצא כי 60% מכלל המתאמנים מאזינים למוזיקה בזמן אימון, כאשר יותר ממחציתם אף טענו כי המוזיקה גורמת להם לשכוח את עוצמת ואינטנסיביות האימון.

כרבע מהמשתתפים בסקר (27%) דיווחו כי מוזיקה גורמת למשך האימון להיות ארוך יותר, לבצע יותר חזרות באימון ואף להרים משקל גבוה יותר במהלך אימון הכוח ב-22% יותר, מאשר אימון ללא מוזיקה! המוזיקה לגמרי משנה את האימון, רק לשם השוואה, אנשים שהתאמנו ללא מוזיקה ביצעו אימון במשך 39 דקות בלבד לעומת מתאמנים שביצעו את האימון עם מוזיקה למשך 58 דקות – ב-19 דקות יותר!

צילום: CC BY flyzipper
מוזיקה: משך זמן האימון יכול להיות ארוך יותר בזכותה. צילום: CC BY flyzipper

 

מוזיקה ואימונים בחוץ

מוזיקה יכולה לתרום לכל אימון גופני בהיבט הפיזי והמנטאלי, אך חשוב לזכור כי כשזה מגיע לחיק הטבע, זה עלול להיות בעייתי, כך דיווחו כ-27% מהנחקרים, וזאת בגלל שאין הקשבה לתנועת הרכבים/ אנשים או אפילו אופניים המתקרבים. שימו לב כשאתם מבצעים פעילות גופנית אירובית בחוץ, בייחוד בקרבת הכביש או בקרבת מכוניות חולפות, האנרגיות שהמוזיקה מספקת לא שווה את הסיכון האפשרי. 

 

סגנון המוזיקה המועדף

מהמחקר עולה כי הז'אנר המועדף של מוזיקה בעת פעילות גופנית הוא דאנס (שעדיף גם עליי).

 

להלן חמשת המועדפים על פי הצבעה:

דאנס – 31%

רוק – 20%

היפ הופ – 17%

פופ – 14%

תוף ובס – 8%

לדברי החוקרים: "אנחנו נוטים לקחת את זה באופן לא מודע, כי קצב המוזיקה יחד עם שירים מועדפים גורמים לנו להוציא מעצמנו הרבה יותר ולהעביר את הזמן מהר יותר. כשמאזינים למוזיקה בזמן אימון זה לא סביר שאנחנו חושבים על העייפות של הרגליים באותה מידה. רק נסו לוודא שזו מוזיקה שאתם נהנים ממנה"

שתפו עם חברים
את הכתבה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

עקבו אחרינו

כתבות נוספות

הצטרפות לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק

מאמנים ומתאמנים, שואלים, מתייעצים, מדברים ולומדים. הצטרפו ליותר מ-17,000 חברים.