האוכל אחרי אימון חשוב לא פחות מהפעילות הגופנית עצמה. אין שום טעם להגיע לחדר כושר, להזיע על ההליכון או לגמוע עשרות קילומטרים על האופניים אם לא דואגים להחזיר לגוף את החומרים שחסרים לו. לפיכך, התפריט התזונתי חייב להיות מספיק מגוון בשביל להכיל מינרלים וויטמינים חיוניים וכמובן שכדאי שהוא גם יהיה טעים.
הבעיה מתחילה עם זה שרוב המתאמנים מגבילים את עצמם לסלטים משעממים ולכן הם מרגישים מהר מאוד שנמאס להם. זה עלול לגרום תחושת תסכול ולהוריד לטמיון חודשים של מאמץ, אז הגיע הזמן לבדוק מה באמת מסתתר בתוך רשימת המרכיבים של מאכלים שעד לא מזמן נחשבו "ג'אנק פוד":

המבורגר
חומרי גלם טובים הופכים כל ארוחת המבורגר לארוחה מלאה ועשירה בחלבון, ברזל ואבץ. הכי חשוב לחפש מקום שמגיש רק בשר טרי ולא להתפשר על ירקות. במקביל, יש להימנע מהזמנת צי'פס, טבעות בצל או מאכלים משמינים ועדיף לוותר לגמרי על רטבים.
המבורגר יסגור לכם פינה אחרי אימון במחיר ממוצע של 20-50 ש"ח למנה בלבד. הכי טוב לאכול את הקציצה עם לחמניית קמח מלא, להקפיד שההמבורגר לא יהיה עשוי מדי וכמובן לשתות רק מים.
פיצה
פיצה היא האורחת המפתיעה ברשימה. האמת היא שמדובר במוצר מזון איכותי ומזין, שיכול להיות מקור מצוין לסידן וחלבון. גם כאן הכל תלוי באיכות חומרי הגלם שבהם משתמשים ובתוספות שאותן נבחר. בנוסף, מומלץ להסתפק במשולש פיצה אחד בלבד שמכיל 400 קלוריות ולגבות אותו עם סלט גדול.
הסכנה העיקרית בפיצה מגיעה מהתבלינים המוכנים. כתוצאה מכך, עדיף לתבל את המשולש עם תבלינים טריים כמו אורגנו וצ'ילי ולא להשתמש בתערובת שאליה מוסיפים סוכר ומלח לחיזוק הטעמים.
שווארמה
האמת היא שלא צריכים להיות מופתעים מהעובדה ששווארמה יכולה להיות מאכל מזין, טעים ובריא אם צורכים אותו בצורה נכונה. איכות השווארמה תלויה בסוג הבשר ועדיף לבחור מראש שווארמה הודו, לבקש את החלקים היבשים בלי השומן ולדלג על הסלטים השומניים והצ'יפס.
בסופו של דבר, רוב הכללים לאכילת מזון מהיר תקפים גם לגבי ספורטאים. מומלץ לאכול בישיבה כדי לתת לגוף להרגיש תחושת שובע, לשתות מים ולהגביל את כמות הרטבים. רצוי לתבל לבד על מנת לשלוט במינון של הסוכר והמלח ולהפחית בשמן. אפשר לתת עדיפות למאכלים אפויים על פני מטוגנים ולקבל המלצות על מקומות שבהם מקפידים על היגיינה. כמו כן, לא צריך לאכול כל יום ג'אנק פוד אלא להשתמש בו לגיוון.