סבולת לב ריאה, כוח, כוח מפרץ, קואורדינציה, שיווי משקל, גמישות ועוד, מהווים רק רשימה חלקית של מרכיבי הכושר הגופני הקיימים. מסתבר שעל מנת לשפר יכולות גופניות אצל אדם 'מן השורה ' בכלל ואצל ספורטאי – בפרט יש לשפר את מרכיבי הכושר הגופני השונים תוך מטרה ברורה למטרת האימון הכוללת, לרבות כשמדובר בספורטאים. אזי שכיח להבחין במצבים בהם משפרים רק ממקצת מרכיבי הכושר הגופני. הדבר תלוי רבות בסוג הספורט ובגורמים נוספים. לדוגמה, אתלט בקרב 10 נדרש לשפר את מרבית מרכיבי הכושר הגופני הקיימים, אך לעומת זאת שחיין למרחקים ארוכים נדרש לשפר באופן ממשי את מרכיב סבולת לב ריאה.

בענפי ספורט רבים יש צורך לשפר את הכוח ואת הגמישות. באמצעות כך ניתן לשפר את היכולת הספורטיבית באופן ממשי וליצור, למעשה, בידול מהותי לעומת ספורטאים אחרים. הדבר אקוטי במיוחד בספורט יחידני, אך לא רק גם בספורט קבוצתי הדבר חשוב.
שיפור גמישותם של השרירים ושל תנועתיות המפרקים נעשה באמצעות ביצוע מתיחות. הדבר עשוי לסייע בשימור טווחים קיימים והחזרת מצב השריר לקדמותו. נוסיף ונאמר שישנם מספר סוגי גמישות – דינאמית וסטטית.
הגמישות עצמה נקבעת על ידי מספר פרמטרים כגון:
הגנטיקה, אופי הפעילות היומיומית או הספורטיבית ועוד.
כוח מוגדר כיכולת השריר לפעול (או להישאר במצב סטטי), נוכח התנגדות.
כוח מרבי מוגדר ככמות המרבית של כוח חיצוני ששריר יכול להפיק.
כוח חשוב לשפר במהלך כול חיינו וזאת בשל הירידה הצפויה ביכולות הגופניות האנאירוביות. ירידה ביכולות הגופניות מתרחשת כבר בגילאי ה-20 וממשיכה לעשורים המתקדמים יותר. לפיכך הזנחה של אימון הכוח כרוכה, במרבית המקרים, בירידה בתפקוד הגופני, איבוד סיבי שריר לבנים-מהירים (או לחילופין הפחתה ממשית בתפקודם), וכמובן יש לכך השפעה על התפקוד הספורטיבי.

במחקר מעניין שנערך באוניברסיטה הפדראלית של ריו דה ג'נרו, התוכנית לחינוך גופני בברזיל נבדקה העלייה בכוח ובגמישות לאחר ביצוע אימוני כוח או אימוני גמישות בנפרד ולאחר ביצוע אימונים המשלבים את השניים, במהלך 16 שבועות.
80 נשים השתתפו בניסוי וחולקו רנדומאלית לארבע קבוצות:
1. אימוני כוח
2.אימוני גמישות
3. אימון משולב – כוח + גמישות
4. קבוצת ביקורת
ארבע הקבוצות ערכו מבדקי ישיבה והושטת הידיים קדימה לפני הניסוי ואחריו על מנת לכמת את רמת הגמישות שלהן, ומבדקי שכיבות סמיכה ופשיטת רגליים – על מנת לבדוק את כוח השרירים שלהם. שלוש קבוצות הניסוי ביצעו שלושה אימונים שבועיים, בימים לא עוקבים, במשך 16 שבועות – סה"כ 48 אימונים. קבוצה 1 עשתה אימוני כוח – שמונה תרגילים לחיזוק פלג הגוף העליון והתחתון. כל תרגיל בוצע בשלושה סטים. קבוצה 2 ביצעה אימוני גמישות ותרגילי מתיחה סטטית ששילבו את פלג הגוף העליון והתחתון ואילו הקבוצה השלישית ביצעה את שני סוגי האימונים יחד.
מהממצאים נראה כי קבוצה 1 השתפרה בכוח הפיזי וקבוצה 2 השתפרה בגמישות אך קבוצה 3 הראתה שיפור משמעותי יותר הן בכוח והן בגמישות.