מתכון פשוט וקל המשלב ברוקולי עם גבינות רזות אך עדיין שומר על המרקם הטעים של הפשטידה הכל כל מפורסמת.

שילוב בין ברוקולי לגבינה. צילום: cc by sk8geek


החומרים:


שקית ברוקולי קפוא
1 קופסת גבינה לבנה ½% שומן
1 ביצה
75 גרם גבינה מלוחה מגורדת 3% שומן
1 גביע יוגורט 0% שומן (150 מ"ל)
3 כפות פירורי-לחם
1 בצל גדול קצוץ
5-3 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל
1 כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
תבנית פיירקס בינונית מלבנית. להגשה: כף אבקת גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
שמים בתוך מסננת גדולה את הברוקולי הקפוא מעל סיר ויוצקים מעליו מים רותחים כך שהברוקולי יפשיר ויתרכך, קוצצים ומכניסים לתוך קערה גדולה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים לתוך תבנית פיירקס, מפזרים מלמעלה את אבקת גבינת הפרמזן ואופים בחום בינוני-גבוה כשעה. הפשטידה צריכה לצאת שחומה ויבשה מנוזלים. מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתנור לעוד 10 דקות.

ניתן להחליף את הברוקולי בירק אחר כמו כרובית, פטריות וכדומה, אפשר להשתמש במבחר גבינות רזות שנשארו במקרר, רק צריך לשים לב לכמויות. בתאבון!