בניגוד למרבית עוגות הגבינה עתירות השומן והסוכר. קבלו גרסה קלה, דלת קלוריות ולא פחות טעימה.

12 מנות, 120 קלוריות למנה

עוגת גבינה. צילום: cc by -fred_v

מצרכים:

3 גביעי גבינה לבנה רכה 5% שומן
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 גביע אשל
20 שקיות אבקת ממתיק מלאכותי
3 כפות קמח תופח
1 שקית וניל
קליפת לימון מגורדת
תותים לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס.
2. מקציפים את חלבוני הביצה עם הסוכר והממתיק.
3. מוסיפים לקצף את החלמונים, חצי מכמות הגבינה וחצי גביע אשל.
4. מערבבים את הקמח עם יתרת האשל והגבינה, מוסיפים את אבקת הווניל וקליפת הלימון המגורדת ומוסיפים
לתערובת הראשונה.
5. משמנים קלות תבנית אפייה מטפלון, ואופים 10 דקות. אחר כך מורידים ל-170 מעלות צלזיוס, ואופים עוד
45 דקות.
6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור. מקשטים בפלחי תות.