הקינואה נעשית פופולארית יותר ויותר בשנים האחרונות. לא רק תבשילים חמים, אלא גם סלטים קרים גם כן. קינואה מכילה כמויות גדולות של חלבונים, עשירה בסיבים תזונתיים וזהו למעשה דגן נטול גלוטן.

קינואה וחמוציות: צילום:cc by digiyesica

מצרכים דרושים:
כוס קינואה
1 פלפל אדום
2 עגבניה
בצל ירוק
חמוציות מיובשות
פטרוזיליה
נענע
מצרכים להכנת הרוטב:
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה:
יש לבשל את הקינואה בסיר עם הרבה מים עד למצב שרואים את הנבט (חצי שקוף)
סננו  את הקינואה והעבירו לקערה גדולה
חתכו את העגבניות והפלפל לקוביות קטנות והוסיפו לקערה.
קצצו את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע, והוסיפו לקערה.
הוסיפו את החמוציות המיובשות.
הוסיפו כף שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
בתיאבון!