זה המקום לשמח את בני המשפחה וליצור מנה מזינה, עשירה בירקות וקלה להכנה.

נודלס עוף.צילום: cc by avlxyz

מצרכים:
350 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
2 קישואים
חצי חציל גדול
2 שיני שום
גזר
רבע כרוב ירוק
בצל 1
שמן קנולה או שמן זית
כפית סוכר
שליש כפית כורכום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
בשלו את האטריות לפי ההוראות במים.
לאחר שתסננו את המים, צננו והוסיפו מעט שמן קנולה או זית עם מעט מלח.
פרסו את החציל לפרוסות גסות ופזרו מעט מלח גס להוצאת המרירות.
שטפו במים לאחר 10 דקות וחתכו לקוביות. קחו סיר "ווק" וצקו בו מעט שמן קנולה. הוסיפו את הבצל עד להזהבה.
הוסיפו את שיני השום קצוצות דק מאוד.
קצצו את הגזר לקוביות קטנות ואת הכרוב קצוץ דק.
חתכו את הקישואים לקוביות קטנות.
הוסיפו את החציל החתוך והקפיצו בתוך הווק עם הבצל.
הוסיפו את הכרוב, הקישוא, והגזר החתוך לקוביות קטנטנות והקפיצו על להבה גבוהה.
הנמיכו את הלהבה ובשלו עד שיתרכך מעט.
בשלו את חזה העוף על אש בינונית-גבוהה על גריל משומן במעט. את החתיכות הדקות יותר 4-5 דקות ואת החתיכות העבות כ-10-20 דקות (תלוי כמובן בכמה גדולות החתיכות) העוף צריך להיות מוצק אך לא קשה והמיצים צריכים להיות שקופים כאשר מנקבים בעזרת מזלג. החלק החיצוני של העוף צריך להיות מושחם בשני צדדיו. שלבו את חתיכות העוף עם הירקות.
הגבירו את הלהבה והוסיפו את התבלינים.
הקפיצו את הירקות ובשלו בתבלינים למשך 3-5 דקות עד לספיגת הטעמים.
הוסיפו את העגבנייה כשהירק מתרכך ובשלו למשך חמש דקות נוספות.
הוציאו וצקו מעל הנודלס.
בתאבון!