מה רע להכין עוגיות עשירות בסיבים מסיסים, ויטמינים ומינרלים? רק טוב, בריא וטעים יצא לכם מזה. קבלו מתכון להכנה ביתית של עוגיות גרנולה בריאות ומזינות.

עוגיות גרנולה. צילום: cc by KtKatrina

חומרים:
רבע עד חצי כוס אגוזים קצוצים
אחד וחצי כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
רבע כוס תמרים קצוצים
רבע כוס צימוקים
חצי כוס טחינה גולמית
נגיעה קלה של וניל
חצי כפית קינמון
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
הקפידו לבחוש היטב את הטחינה והדבש. הוסיפו את התבלינים, האגוזים, התמרים, הצימוקים וכמובן את שיבולת השועל.
צרו בעזרת כף צורות של עוגיות. עשו זאת על תבנית משומנת (לחיסכון של קלוריות עשו זאת על נייר אפיה).
לאפות בתנור מחומם מראש בחום בינוני למשך 10 דקות.
שימו לב! העוגיות יכולות להיחרך בלי שום בעיה, הקפידו על כך.
ניתן להחליף חלק מהמרכיבים (למשל סילאן במקום דבש) וכל דבר שתבחרו.
בתאבון!