עם כל סוגי הגרנולות הקיימות- יותר סוכר, פחות סוכר – זה חשוב לאלו שבריאותם חשובה. גרנולה ביתית: עכשיו גם אתם יכולים.

גרנולה. צילום:cc by QuintanaRoo

מצרכים:
200 גרם קוואקר (שיבולת שועל לא גרוסה)
1/3  כוס אבקת חלב (חלבית) השתמשו באבקת חלב אמיתית מקופסא (הרבה יותר טעים).
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס שומשום
3/4 כוס קוקוס
1/4 כוס אגוזים
1/2 כוס נבטי חיטה
1/2 כוס סובין  (עדיף סובין שיבולת שועל)
2-3 כפות זרעי פשתן טחונים (בזמן הכנת הגרנולה)
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים. לערבב בכוס 1/2 כוס מים ו- 1/2 כוס  שמן תירס + 2 כפות תמצית וניל.
לשפוך לתערובת. לאפות בחום בינוני, לערבב מדי פעם עד לצבע זהוב ועד שהתערובת יבשה. אפשר להוסיף צימוקים או פירות יער לקראת סוף האפייה.

בתאבון!