מעדיפים סלט צמחוני בטעם של בשר? כבד קצוץ כבר לא בעדיפות שלכם? קבלו מתכון בריא לסלט טופו צמחוני בטעם של כבד קצוץ.

ממרח טופו. צילום:cc by digiyesica

בכמה מילים על הטופו
הטופו הינו סויה מעובד. צורתו כמו גבינה , מופיע כגוש לבן בדרגות רכות שונות. אין לטופו טעם מסוים או דומיננטי. ביפנית נקרא "בשר השדות" כמו כן מכונה "גבינת סויה". הטופו עשיר בחלבון, דל בקלוריות (60-90) קלוריות ל-100 גרם, לעומת כ – 200 קלוריות לעוף (100 גרם). דל בשומן 3%-4% לעומת 12% בעוף. נטול כולסטרול לעומת 90 מ"ג בבשר עוף. דל בנתרן , וחסר לקטוז. וחשוב מכל, הטופו עשיר בסידן , בברזל, ובויטמין B ו-E.
רכיבים:
300 גרם טופו
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום
1 חציל בינוני, לפרוס לפרוסות
2 ביצים קשות
3 כפיות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן סויה לטיגון
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והשום עד שיזהיבו (לא בשמן עמוק).
להוסיף את הטופו החתוך לקוביות קטנות.
- במחבת נפרד לטגן את החצילים (כף שמת אחת)
- להעביר את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מירקם אחיד, לטבל במלח ופלפל לפי הטעם ולהגיש.
בתאבון!