אז למה מרק פטריות עם אורז חום? פטריות מחזקות את המערכת החיסונית ובאורז החום יש סיבים תזונתיים המסייעים למערכת העיכול. אפשר לשלב פטריות פורטובלו, שיטאקי, קרימיני או מיטאקי. במתכון זה תוכלו להוסיף את הפטריות לאחר כיבוי האש בכדי לצמצם את ההפסד של הוויטמינים והאנזימים שנאבדים לנו בתהליך הבישול.

מרק פטריות: צילום:cc by kara brugman

זמן בישול: 40 דקות.
זמן הכנה: 20 דקות
3 גזרים קצוצים
4 כפיות שמן זית
3 ענפי סלרי קצוצים
חצי כוס יין לבן או מים למי שמעדיף
2 בצלים בנוניים קצוצים
חצי ליטר ציר ירקות ללא מלח
שליש כוס אורז חום
300 גרם פטריות מסוג פורטובלו פרוסות
3-2 כפות טימין טרי
פלפל שחור ומלח לפי טעם
אופן ההכנה
חממו בסיר עמוק  את השמן בחום בנוני עד גבוה. הוסיפו את הבצל את הגזר והסלרי, ובשלו עד שהירקות רכות (כ- 5 דקות לערך). הוסיפו את היין או המים והביאו לרתיחה. המשיכו לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים בכרבע מהכמות ההתחלתית. הוסיפו את הציר והביאו שוב לרתיחה.
עכשיו הוסיפו פנימה את האורז וערבבו, הנמיכו מעט את האש לחום בנוני וכסו את הסיר. לא לשכוח לערבב מפעם לפעם עד למצב בו האורז יהיה מוכן, סדר גודל של 35-40 דקות. הוסיפו את הפטריות והטימין וכבו את האש.