בואו נעשה סדר אחת ולתמיד…מה יותר משמין? יין או בירה? מה אפשר לאכול ליד? למה דווקא כרס בירה ולא כרס יין?

 

יין או בירה

יין או בירה

 

טכנית – אותה כמות קלוריות

בכוס יין ובשליש בירה יש כמות זהה של קלוריות, בערך 130 קלוריות. השאלה היא כמובן מה אתם נוטים לשתות בכמות גדולה יותר, כלומר, האם כוס אחת של יין מספיקה לכם או שהיא רק הקדימון לעוד כוסות יין? האם שליש בירה פותחת לכם את התיאבון לערב של שכרות או שאתם יכולים להתענג של שליש או חצי ולהסתפק בהם?

 

מדוע אומרים כרס בירה ולא כרס יין?

 

תכלס זאת אגדה אורבנית. טרם הוכח קשר בין מרכיבי הבירה, ובין תאי השומן סביב המותניים, והבירה עצמה לא משמינה יותר ממשקה ממותק אחר. אז למה בכל זאת נוצר המיתוס הזה? כנראה שאנשים שיושבים שעות ארוכות בפאבים ולוגמים כמה בירות אחת אחרי השנייה, נוטים לנשנש יותר פיצוחים ומאכלים עם אחוז שומן גבוה – שהם אלה האחראיים הישירים להיווצרות השומן המותני, שמעניק לגברים את מראה הבטן ההריונית.

 

מה אפשר לאכול ליד הבירה או היין – ולא משמין?

בהנחה שאתם לא מתכוונים לארוחה אלא לנשנוש, אפשר להחליף את הפיצוחים והצ'יפס בדברים קצת פחות משמינים/ מטוגנים/ מזיקים ללב. אפשר לחתוך מראש כמה ירקות שורש למקלות, למשל גזר, קולורבי, בטטה קלויה בתנור עם זמן זית ומלח גס, מלפפון. אפשר גם להגיש פיצוחים שלא עברו קלייה כמו אגוזי מלך ובוטנים, שגם נותנים את הקיק של המליחות שכל כך מתחשק ליד בירה למשל, וגם בריאים. אם אתם חייבים מנת צ'יפס, פשוט אפו אותו בתנור. זה נשמע קצת מבאס, אבל צ'יפס בתנור יכול להיות מעדן. תחשבו על תפוחי אדמה שחומים בתנור עם מעט שמן זית או חמאה (מעט, אמרנו), פפריקה ומלח.

 

מה יותר בריא, בירה או יין?

לכל משקה יש את היתרונות שלו. בכוס יין יש הרבה נוגדי חימצון בשל קליפות הענבים (בעיקר ביין אדום), שתורמים לבריאות הלב, לבריאות הריאות (בעיקר ביין לבן), לניקוי הוורידים ועוד. בכוס בירה יש מינרלים וויטמינים בגלל מרכיב הלתת שבה. אז שניהם בריאים מסיבות שונות, ואת שניהם רצוי לצרוך באופן מתון.

 

איזה יין אדום ואיזה יין לבן הכי מומלצים?

הכל עניין של טעם, אבל היינות החזקים כרגע: בגיזרת היין האדום הקברנה סוביניון ממשיך להפגין פופולריות, ובגזרת היין הלבן יש עכשיו שיגעון ליין גוורץ, שהשם המלא שלו הוא גוורצטרמינר אבל כולם קוראים לו בשם החיבה שלו. הוא קליל, מתקתק, הולך עם כל מאכל ובול מתאים לערבי האביב והקיץ.

 

איזו בירה הולכת חזק עכשיו?

בגזרת הבירה יש עכשיו דיבור חזק על בירות מחו"ל שמיובאות לארץ ביבוא אישי (ואם לא מצאתם אותן, טוסו לחו"ל מה הבעיה?…)  למשל, Stone's Imperial Russian Stou שלמרות השם הרוסי שלה מיוצרת בארה"ב. Westvleteren's 12 נחשבת לבירה הטובה בעולם ומיוצרת על ידי נזירים בבלגיה. שזה קצת מצחיק, ונותן פולקלור מדליק לגמרי לבירה המאד טעימה הזאת.

 

מתי הכי כיף ללגום בירה או יין?

לכל אחד יש את הרגע הזה, שבו הוא חוזר הביתה מעוד יום עבודה, נחליף בגדים למשהו קז'ואל, מדליק טלוויזיה או מתיישב במרפסת / בגינה, ולוקח ליד בירה צוננת או כוס יין. טוב ככזה בסדרות האמריקאיות, אנחנו לא באמת יודעים מתי אתם שותים את הכוס/ית שלכם. אבל באמת שזה הכי כיף לסיים ככה יום מתיש, ועדיף שיהיו כמה נישנושים טעימים ליד. עדיף גם לא משמינים (ראו פירוט כמה סעיפים קודם).

 

האם אנשים נוטים לדבוק בסוג מסוים של משקה?

לרוב, כן. אנשים אוהבים להזמין את האלכוהול החביב עליהם, גם מהסיבה שהוא די יקר והם לא רוצים ליפול עם יין או בירה שלא טעימים להם, וגם בגלל שהם נהנים מהמשקה שלהם, אז למה לשנות? שימו לב שבמקומות שונים, לאותו משקה יש טעם שונה, בגלל איכות הענבים ששונה ממקום למקום, איכות וסוג הלתת בבירה, ועוד. אז אם אתם ממש כמהים לשחזר טעם מיוחד של משקה ששתיתם במקום מסוים, ולא מבינים למה זה לא מצליח לכם – פשוט תעברו למשקה אחר ותיצרו לכם זיכרונות חדשים.